Kérlek ajánlanátok (kalózos) cyberpunk témájú könyveket?
Nagyon szeretem ezt a stílust, kiskorom óta magával ragadott. Szívesen olvasnék valamilyen cyberpunk könyvet, a legeslegjobb az lenne ha össze lenne mosva valahogy a kalózokkal. Még pár fontos dolog: jó lenne, ha thriller, dráma, kaland, vagy krimi volna - nem kedvelem a romantikát.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Hát, jó cyberpunkot is alig találni, de kalózosról nem is hallottam. Igazából angolul javaslom a következő művek olvasását, de magyarul is megjelentek:
Cyberpunk alapmű a Neuromancer trilógia:
William Gibson: Neuromancer (Neurománc - nem, nem romantikus); Count Zero (Számláló Nullára); Mona Lisa Overdrive
Szatírikus cyberpunk:
Neal Stephenson: Snow Crash
Cyberpunk+krimi:
Richard K. Morgan: Altered Carbon (Valós halál) - és folytatásai
William Gibson a műfaj mestere, a Neurománc (Neuromancer) pedig az általa lerakott alapköve. Magánvélemény, de szerintem Ajkay Örkény fordítása nem sikerült a legjobban. Elismerem és értékelem a munkáját, de számomra sokat elvett az élményből.
Nem feltétlenül cyberpunk, de Philip K. Dicket is tudom ajánlani, mint a műfaj előfutárát. Főleg az Ubikot vagy az Álmodnak-e az androidokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!