Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kérlek ajánlanátok (kalózos)...

Kérlek ajánlanátok (kalózos) cyberpunk témájú könyveket?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretem ezt a stílust, kiskorom óta magával ragadott. Szívesen olvasnék valamilyen cyberpunk könyvet, a legeslegjobb az lenne ha össze lenne mosva valahogy a kalózokkal. Még pár fontos dolog: jó lenne, ha thriller, dráma, kaland, vagy krimi volna - nem kedvelem a romantikát.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2020. szept. 28. 15:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, jó cyberpunkot is alig találni, de kalózosról nem is hallottam. Igazából angolul javaslom a következő művek olvasását, de magyarul is megjelentek:

Cyberpunk alapmű a Neuromancer trilógia:

William Gibson: Neuromancer (Neurománc - nem, nem romantikus); Count Zero (Számláló Nullára); Mona Lisa Overdrive

Szatírikus cyberpunk:

Neal Stephenson: Snow Crash

Cyberpunk+krimi:

Richard K. Morgan: Altered Carbon (Valós halál) - és folytatásai

2020. szept. 28. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
77%

Moly.hu cimke

[link]

Amúgy olvastad Ernest Cline Ready Player one és Armada cimű könyveit?

2020. szept. 28. 19:50
 3/4 belapus ***** válasza:
77%

Kalózosnak - némiképp - kalózos, de posztapokaliptikus:

[link]

Ennek egy része pedig, egy rövid előzmény:

[link]

2020. szept. 29. 07:50
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

William Gibson a műfaj mestere, a Neurománc (Neuromancer) pedig az általa lerakott alapköve. Magánvélemény, de szerintem Ajkay Örkény fordítása nem sikerült a legjobban. Elismerem és értékelem a munkáját, de számomra sokat elvett az élményből.

Nem feltétlenül cyberpunk, de Philip K. Dicket is tudom ajánlani, mint a műfaj előfutárát. Főleg az Ubikot vagy az Álmodnak-e az androidokat.

2020. szept. 29. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!