Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ókori Görögországgal, görög...

Ókori Görögországgal, görög mitologiaval, kultúrával kapcsolatos könyveket, regényeket tudnátok nekem ajánlani?

Figyelt kérdés

Lehet regény, vagy ismeretterjesztő, történelmi szempontbol közelítő könyv is.

Donna Tartt Titkos története nagy kedvencem, ilyesmit is szívesen olvasnék, illetve más kategória, de a Percy Jackson féle fantasybb irány is érdekel. Szóval tényleg bármi jöhet ami nektek tetszett. Sok könyv van a témában, kicsit el vagyok veszve mihez nyúljak.

Ókori Egyiptom téma is jöhet 🙂 Köszönöm!

2020. szept. 21. 01:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Görög:

Madeline Miller: Akhilleusz dala, Kirké

David Gemmell: Trója-trilógia, Makedónia oroszlánja, A sötét herceg

Mary Renault: A királynak meg kell halnia

Robert Graves: Az aranygyapjú

Michael Curtis Ford: A tízezrek, Az utolsó király

Egyiptomi:

Mika Waltari: Szinuhe

Pauline Gedge: A Két Föld urai trilógia (A vízilómocsár, Az oázis, Hórusz útja), A Hajnal gyermeke

Elizabeth Peters: Amelia Peabody regények (ebből sajna csak egy rész jelent meg magyarul, a Crocodile on a the sandbank = Óvakodj ​a múmiától!, de angolul szerintem nem vészes, egy egyiptológusnőről szól, aki rejtélyeket old meg, az író valódi egyiptológus, így ami benne van az történelmileg korrekt és akkor érdemes főleg olvasni, ha tetszett az 1999-es A múmia c. film, a karakter nagyon hasonlít Evelynre és a korszak is kb. azonos, amiben a cselekmény el van helyezve)

Paul Sussman: Kambüszész elveszett hadserege (ez is inkább nyomozós, de jó Egyiptomos könyv, szintén történész írta)

2020. szept. 21. 02:13
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2020. szept. 21. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!