Szerintem igen,mivel erre nem tért ki soha a könyv,így erre nincs biztos válasz
2020. szept. 8. 23:41
2/11 A kérdező kommentje:
Gondoltam így több emberhez eljut a kérdés :)
Amúgy igen szerintem is meg tudják ölni magukat habár a saját varázserejével ilyen szinten bántani a saját testét... Ugye a testvér pálcákkal sem lehetett halálos sebet ejteni. Pedig ott csak a pálca magjában volt valami közös, itt meg a varázserő jön ugyanabból az emberből.
2020. szept. 8. 23:47
3/11 anonim válasza:
A testvérpálca dolog csak Harry és Voldemort pálcájára vonatkozik, nem általános szabály.
2020. szept. 9. 00:38
4/11 anonim válasza:
Szerintem nem, vagy csak nagyon kivételes esetben. A főbenjáró átkok egyik szabálya, hogy teljesen komolyan kell gondolni, a gyilkoláshoz pedig gyűlőlet kell, márpedig szerintem elég kevés ember van, aki ilyen szinten gyűlöli magát. Amikor Harry megpróbálta a Cruciatust használni Bellatrixon, ő el is mondja, hogy "Vágynod kell rá, hogy fájdalmat okozz, át kell adnod magad a kínzás örömének".
2020. szept. 9. 08:19
5/11 anonim válasza:
HP a varázslatokhoz megfelelő pálcamozdulat is kell, azt meg maga felé irányítva nem biztos, hogy tudná.
2020. szept. 9. 10:52
6/11 anonim válasza:
Valószínű nem.
2020. szept. 11. 11:03
7/11 anonim válasza:
És ha fordítva tartja a pálcát, mint Ron a Titkok kamràjában?
2020. okt. 17. 18:14
8/11 anonim válasza:
Nem fordítva tartotta a pálcát, hanem eltört, ezért találta el saját magát.
2020. okt. 17. 19:32
9/11 anonim válasza:
És Lochart professzor hogyan találta el magát az In memotian varázslattal? Én azt hittem eddig hogy azért, mert fordítva tartotta a pálcát. De a válaszon nem változtat: Megölheti valaki magát, ha rosszul fogja a pálcát/ sérült a pálca
Hogy szándékosan öngyilkos tud e lenni, az más kérdés. Ahogy írták előttem: gyűlölnie kell az illetőnek magát
2020. okt. 17. 19:53
10/11 anonim válasza:
Azért, mert Ron sérült pálcáját használta. Arról, hogy fordított állásban működik e a pálca, nincs információ, de feltehetőleg nem. Cigit sem tudod fordítva szívni, hiába gyújtható mindkét vége.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!