Szeretitek, ha meg vannak címezve a könyvek fejezetei?
Fiatalabb koromban számomra szimpatikusabb volt egy könyv, ha címezve voltak benne a fejezetek, mára ez abszolút mindegy a számomra, talán még jobban is kedvelem, ha nincs, vagy ha a nézőpont karakter a fejezet cím.
Vagy életkor függő lehet ez is? Gyerek és ifjúsági könyveknél jobban számít, hogy címezve vannak a fejezetek és nem csak számozva?
Azért is érdekel, mert írtam már pár ifjúsági könyvet / a fiókomnak / de sohasem tudom, hogy adjak e fejezet címeket, vagy ne. Nem szoktam, de gondolkodtam, hogy talán megcímezném őket, ha az ifjúsági kategóriában ez szimpatikusabb.
Igen, határozottan szeretem. Van, hogy több könyvet is olvasok egyszerre, a cím segít felidézni hol tartottam.
Szerintem elég lusta dolog ha nincs megcímezve a fejezet, felnőtt könyveknél is van szerepe, határozottan hiányzik ha nincs cím.
Ettől jobban csak azt utálom ha a könyv hátlapján csak ilyen semmitmondó lózungok vannak, pl
"Parádésan eredeti és lebilincselő" - New York Times
"Szívfacsaróan érzelmes" - Sunday Mirror
"Hátborzongató, tövig lerágtam a körmeimet" - A Mátraványoki Asszonykórus Ifjúsági Tagozata
Hallod, fąszm azt írjad rá mi van benne, én meg eldöntöm jó-e. Nem kell ez a circlejerk, a tartalom miatt veszem meg nem azért mert Kovács Béla újságíró pénzért besírt rajta. 😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!