Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szeretitek, ha meg vannak...

Szeretitek, ha meg vannak címezve a könyvek fejezetei?

Figyelt kérdés

Fiatalabb koromban számomra szimpatikusabb volt egy könyv, ha címezve voltak benne a fejezetek, mára ez abszolút mindegy a számomra, talán még jobban is kedvelem, ha nincs, vagy ha a nézőpont karakter a fejezet cím.

Vagy életkor függő lehet ez is? Gyerek és ifjúsági könyveknél jobban számít, hogy címezve vannak a fejezetek és nem csak számozva?

Azért is érdekel, mert írtam már pár ifjúsági könyvet / a fiókomnak / de sohasem tudom, hogy adjak e fejezet címeket, vagy ne. Nem szoktam, de gondolkodtam, hogy talán megcímezném őket, ha az ifjúsági kategóriában ez szimpatikusabb.

2020. aug. 19. 21:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Folyamatos olvasás közben különösebb jelentősége nincs számomra, de ha később bármiért is visszakeresnék egy részletet, óriási segítség ha beszédes fejezetcímeket tartalmaz a könyv.
2020. aug. 19. 21:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, határozottan szeretem. Van, hogy több könyvet is olvasok egyszerre, a cím segít felidézni hol tartottam.

Szerintem elég lusta dolog ha nincs megcímezve a fejezet, felnőtt könyveknél is van szerepe, határozottan hiányzik ha nincs cím.

Ettől jobban csak azt utálom ha a könyv hátlapján csak ilyen semmitmondó lózungok vannak, pl

"Parádésan eredeti és lebilincselő" - New York Times

"Szívfacsaróan érzelmes" - Sunday Mirror

"Hátborzongató, tövig lerágtam a körmeimet" - A Mátraványoki Asszonykórus Ifjúsági Tagozata

Hallod, fąszm azt írjad rá mi van benne, én meg eldöntöm jó-e. Nem kell ez a circlejerk, a tartalom miatt veszem meg nem azért mert Kovács Béla újságíró pénzért besírt rajta. 😂😂😂

2020. aug. 20. 01:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Könnyebben megtalálom, ha később visszakeresek egy részt, mert a fehezet címéhez kötöm,milletve van, hogy a könyv olvasása előtt a tartalomjegyzékben egy-egyvfejezetcím megragadha a figselmemet, de olvasás közben nem igazán törődök vele.
2020. aug. 20. 06:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem teljesen mindegy. Nem oszt, nem szoroz nálam.
2020. aug. 20. 08:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2020. aug. 20. 09:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon szeretem. Ahogy már írták, sokat segít a visszakeresésben, de nekem olvasás közben is fontos. Ha mondjuk helyszín, idő, nézőpont váltás történik, segít a fejezetcím a váltásban. Érdekes vissza- vagy előreutalás is lehet. Pozitív példaként említeném a Harry Pottert, szerintem egyszerűen zseniálisak afejezetcíme. Negatív példa számomra A Tűz és Jég Dala. Ott az adott nézőpontkarakter neve a "cím", de ez igazából totálisan semmitmondó, a nagyon jó sztorihoz ki lehetett volna találni igazán találó fejezetcímeket, a karakter nevét meg elég lett volna zárójelben kiírni. De azt mindenképpen elvártam volna, hogy ha már csak a karakternevek a fejezetcímek, akkor legalább lenne egy tartalomjegyzék, ahol látható lenne, mikor ki "beszél".
2020. nov. 12. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!