Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyveket ajánlanál?

Milyen könyveket ajánlanál?

Figyelt kérdés

Jöhetnek személyes kedvencek, olyanok, amik hatással voltak rátok és a szempontok/példák alapján könyvek.

Az "egy bizonyos hangulat kell, hogy leülj ilyet olvasni" típusú könyveket keresek. (bocsi, de hirtelen nem jött jobb megfogalmazás)

Szempontok:

- tragédia

- lelki vívódás

- izgalom/bonyodalom (ld. B.F. Tükörjég)

- akár "sírós"

- tanulságos

Példák:

- K. A. Tucker: Ten ​Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet

- Cat Clarke: Entangled ​– Összekuszálva

- Julie Johnson: Like ​Gravity – A szerelem vonzásában

- Colleen Hoover · Tarryn Fisher: Soha, ​de soha

- Jay Asher: Tizenhárom okom volt

- Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

- Becca Fritzpatrick: Tükörjég

- Clélie Avit: Itt ​vagyok

- E. Lockhart: Szemfényvesztés

- Colleen Hoover: It ends with us - Velünk véget ér

2020. aug. 10. 17:06
1 2
 1/13 TR75 ***** válasza:
100%
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
2020. aug. 10. 17:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlok az előttem szólóhoz csatlakozva egy másik kiváló Dosztojevszkij művet:

Karamazov testvérek.

2020. aug. 10. 17:12
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Sarah Dessen könyvei nagyon tetszettek, ez inkább a "tanulságos" kategória, általában nem hatalmas drámák vannak a háttérben, közelebb van az (általam ismert) hétköznapi élethez, mint a Tíz apró lélegzet vagy a Tizenhárom okom volt. Kb 4 könyve van lefordítva magyarra ezeket mind olvastam és szerettem, a legjobb talán a Tökéletes volt.

Samantha Young - Mély víz, már kicsit drámaibb (viszont ez egy első rész, folytatása még nincs magyarul)

Tammara Webber - Egyszeregy is tragédia-sírós-izgalmas

Benina - Mindig és soha ez is nagyon drámai, de már nem nagyon emlékszem rá...

Van még pár, ha érdekel, de ezek mind romantikusak.

2020. aug. 10. 17:48
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hermann Hesse: Demian (ezt nagyon-nagyon erősen ajánlom, lenyűgöző, de úgy önmagában az író maga is, a legtöbb könyvét olvastam és szerettem mindet: Csillagsors, Az üveggyöngyjáték, Narcissus és Goldmund, A pusztai farkas)

Albert Camus: Közöny

James Joyce: Ulysses (ezt nem tudom, mennyire fogod szeretni, ehhez kell egyfajta ízlés, de hátha)

Dosztojevszkij-t én is nagyon tudom ajánlani, de ha már őt említjük, szerintem érdemes Tolsztojt is olvasni: Háború és béke, Anna Karenina

2020. aug. 10. 17:50
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
1 és 2-höz csatlakozva Tolsztoj Háború és béke művét ajánlom.
2020. aug. 10. 17:51
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Anna Karenina tényleg nagyon jó - eddig a legjobb orosz, amit olvastam. Nálunk a Bűn és bűnhődés volt kötelező, de az sokkal-sokkal kevésbé tetszett.

Janikovszky Aranyesője is tetszhet: lelki vívódás és tanulságos.

Ha tetszettek Colleen Hoover művei, szerintem a többi is fog.

2020. aug. 10. 18:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Lev Grossman - A varázslók

Igazából NEKEM a legnagyobb üzenete az volt, hogy a boldogságodhoz nem elég az, hogy megkapd azokat a dolgokat, amiket akarsz, hanem meg kell tanulnod megengedni magadnak, hogy tényleg boldog legyél.

2020. aug. 10. 19:04
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Nyugodtan jöhetnek a romantikus könyvek is, mert imádok olvasni, de néha kifogyok az ötletekből, szóval most betáraznék! Kíváncsi vagyok az oroszokra is, bár félek belekezdeni, hogy őszinte legyek, de mivel annyian ajánlottátok, mindenképpen erőt veszek magamon! :))
2020. aug. 10. 22:46
 9/13 TR75 ***** válasza:

Ha már orosz, akkor Bulgakovtól A Mester és Margarita.

(Amúgy nyugodtan lehet fújni, de szerintem A Karamazov testvérek nagy falat elsőre. A Bűn és bűnhődés viszont igazi, mai értelemben vett regény.)

2020. aug. 11. 00:58
 10/13 anonim ***** válasza:
9 jó lenne az ilyen kérdéseknél tudni a kérdező életkorát...
2020. aug. 11. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!