Egy novella pályázatnál mit jelent, hogy hívószó?
Itt azt írja, hogy az adott hívószavakat nem lehetett beleírni a novellába.
Szóval azt jelenti, hogy nem lehet az adott novellában megemlíteni, egy bizonyos hívószavat vagy hívószavakat? pl. a hívószó a fa és akkor azt nem lehet megemlíteni?
Nagyon kezdő vagyok és nem akarom, hogy ezen bukjon a novellám.
Előre is köszönöm a választ!
Nem tudom, mit nem értesz, egyértelműen leírták. Pl. úgy kell írni a szerelemről, hogy egyszer sem említed meg a szerelem, szerelmes stb szót, így kreativitásra vagy kényszerítve a leírások terén.
A nagyobb léptékű, hosszadalmasabb változata annak, hogy azt írod "Összecsikordultak a fogai, és ökölbe szorította a kezét" ahelyett, hogy "Mérges volt."
Én nem kimondottan erre a pályázatra gondoltam, ez 2016-os.
Ez a hívószavas dolog csak erre az egy pályázatra vonatkozik vagy összesre ?
Az a pályázattól függ.
Antológiákat,fehívásokat általában hívószó köré rendezik. Nem feltétlen tilos a hívószó használata, de ez a kalocs, a téma megjelölése.
Pl a Love, Death, Robots a Netflixen eköré a három hívószó köré rendeződik. Minden mű kicsit máshogy fogta meg a dolgot, máshol van a hangsúly, más a hangulat és a mondanivaló.
Köszönöm a válaszokat!
Erre szeretnék jelentkezni, de még nem is biztos, hogy elküldöm a novellánat🧐
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!