Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ezt így lehet Budapest valamel...

Ezt így lehet Budapest valamelyik könyvtárában?

Figyelt kérdés
Sziasztok, érdeklődnék, hogy lehetséges-e laptopot bevinni és valahol, csendes helyen leülni egy könyvtárban. Nem könyvkölcsönzés érdekelne, csak ott szeretnék tanulni. És még azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges bevinni például jegeskávét? Ha a könyvkölcsönzés nem érdekel, akkor is be kell jelentkeznem a könyvtárban?

#Budapest #könyvtár #budapesti könyvtár
2020. júl. 13. 11:22
 1/2 anonim válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy most még egyelőre nem lehet leülni a könyvtárakban. De amúgy átlagos körülmények között (=március előtt) lehetett, én is sok időt töltöttem ott. Inspiráló volt, hogy nem csak én tanulok :D

Én csak vizet vittem be mindig.

Szerintem hivatalosan kávézni csak a büfében lehet (nekem a központi Szabó Ervinnel vannak tapasztalataim). Egyszer úgy emlékszem rá is szóltak egy mellettem ülő lányra, aki papírpohárban vitt be kávét.

Nekem van olvasójegyem, de azt hiszem lehet venni olyan jegyet is, amivel kölcsönözni nem lehet, de beülni igen. A részleteket sajnos nem tudom, de a honlapon biztosan találsz részleteket. ;)

2020. júl. 13. 19:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Minden közkönyvtárba joga van mindenkinek ingyenesen beülni. Ezt törvény írja elő. A könyvtárak csak egy ingyenes regisztrációt kérnek ezért cserébe (hogy tudják mérni a statisztikát).

Szóval alapból a kérdésedre a válasz "igen", de ahogyan az első válaszoló írta, ajárvány miatt egyes könyvtárak erről eltérhetnek. Erről tényleg egyszerűbb lenne megkérdezned a közeledben lévő könyvtár könyvtárosát (személyesen, emailben, facebookon, telefonon, stb.), mint itt érdeklődni.

2020. júl. 14. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!