Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit szóltok a könyvem elejéhez...

Mit szóltok a könyvem elejéhez? Szerintetek ez így jó lesz? Érdemes folytatnom?

Figyelt kérdés

Most, kezdtem el írni. Az elején, lehet, hogy kissé nyálasnak tűnik, de sci-fi kategóriában szeretném elkészíteni. És ez lesz az első könyvem, nagyon izgulok, hogy elrontom. Kérlek mondjátok véleményt. :)

"Az ember miért nem tud újra szerelmes lenni? Talán azért mert valakit, aki hozzá magához az emberhez egyszer valamikor nagyon fontos személyt "játszott" az életében és őt elveszitette?

Volt már veletek olyan, hogy megtervezitek a jövőtök vele ...lesz 1 vagy 2 gyereketek házatok és minden jó lesz, boldogok lesztek...és egyszer csak ez az egész kudarcba fullik? Mint egy rossz álom.

És alig birod kiheverni ezt az egészet? Sírva fekszel le,sirva kelsz fel...szinte majdnem belepusztulsz a fájdalomba, mert annyira hiányzik? De tudod, hogy eljátszottad az egészet és semmi esélyed visszakapni...az "előző" életeteket?!"

2020. júl. 9. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj a helyesírásra, akár meg is kérheted egy barátod, hogy nézze át. Egyébként nem tudom, ennyiből ilyen tinis nyávogásnak tűnik, de írod, hogy nem az, de ezt nem bizonyítod semmivel. Valamint ez inkább fülszöveg
2020. júl. 9. 17:03
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Romantikus könyv kezdésnek nem rossz. De az érdekelne, hogy ebből hogyan szeretnél sci-fit írni.

Nem tudom, hogy ezt a könyvet meg szeretnéd-e jelentetni, de tegyük fel, hogy igen. Szóval megjelenik, és az egyik könyvesboltban jön egy olvasó, aki leveszi a könyved, és beleolvas. Megveszi, mert az első mondatok alapján elnyerte a tetszését, mint romantikus regény. Aztán otthon nagyot kell csalódnia, hogy sci-fibe csapott át.

Nem azért írtam az egészet, hogy megbántsalak, tényleg. Esetleg az elején valamivel leszögezhetnéd, hogy nem romantikus.

Sok sikert!

2020. júl. 9. 17:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A második mondat nekem nagyon fura. Illetve a harmadik is. Nekem annyira... nem annyira magyaros a megfogalmazás. Mármint, például a harmadik: "Volt már veletek olyan, hogy megtervezitek a jövőtök vele". Mármint ez a "jövőtek vele"... nekem ez a mondat egyszerűen nem tűnik okésnak. Illetve a számokat inkább betűkkel írd, fogalmazásokban, novellákban inkább úgy szokták.

Amúgy a második válaszolót nem tudom ki pontozta le, mikor nem ír hülyeséget. Mármint, ez tényleg úgy hangzik, mint egy romantikus sztori. En például nem annyira kedvelem a sci-fit, de a romantikus könyveket igen. Szóval nem annyira örülnék, ha megvennék egy könyvet, mert egy romantikus könyvnek tűnik, és közben kiderül, hogy amúgy nem az. :D Persze ez már csak részletkérdés, ez igazából tényleg csak akkor számít, ha komolyabb terveid vannak az irományoddal.

Amúgy mostanság eléggé sok szabadidőm van, szóval ha esetleg gondolod, szívesen véleményezem a történeted többi részét is.

2020. júl. 10. 11:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
3-as válaszoló vagyok. A címben levő kérdés elkerülte a tekintetem. Nos, az, hogy ez így jó lesz-e... Nyilván a helyesíráson, megfogalmazáson kell csiszolni, viszont ahogy írsz, egyre jobb leszel, szóval evvel ilyen szempontból semmi probléma nincs. Illetve igen, érdemes folytatni. Gyakorlás teszi a mestert. Ha nem is lesz olyan jó ez a történet, legalább gyakorolsz, szóval mindenképp megéri folytatnod, mert mindenkinek el kell kezdenie valahol :)
2020. júl. 10. 11:33
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ismételten a 3-as válaszoló vagyok. :D Ne félj, hogy elrontod, mert nem is nagyon lehet elrontani. Mármint mindig ott a lehetőség az újraírásra, az utólagos javításokra, szóval nem nagyon lehet elrontani. A lényeg az, hogy legyenek kidolgozva a szereplőid, és valamennyire a sztori is. Ha ez így fixen ki van dolgozva, meg minden, akkor minden oké. Sőt, az első változatok a részekben sokszor nem jók, sokan újraírják. A netes történetes blogokon is hányszor láttam már olyat, hogy kiírta az író, hogy a részek átírás alatt, és sorban kiposztolta az újraírt részeket. Szóval ahogy fejlődsz, max. újraírod a részeket. Szóval sosincs semmi sem veszve. :)
2020. júl. 10. 11:37
 6/7 anonim ***** válasza:
87%

Nekem első olvasásra nem olyan érzésem volt, mintha egy könyv elejét, hanem, mintha egy csajoknak való netes blog egyik bejefyzéséből olvastam volna egy részletet.

Nekem pl hiányzott az, hogy egyáltalán ki szól éppen hozzám vagy mi inspirálta őt arra, hogy mesélni kezdjen.

2020. júl. 10. 21:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Igyekszem javítani a hibáimon! 😊
2020. júl. 12. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!