Mit szóltok a könyvem elejéhez? Szerintetek ez így jó lesz? Érdemes folytatnom?
Most, kezdtem el írni. Az elején, lehet, hogy kissé nyálasnak tűnik, de sci-fi kategóriában szeretném elkészíteni. És ez lesz az első könyvem, nagyon izgulok, hogy elrontom. Kérlek mondjátok véleményt. :)
"Az ember miért nem tud újra szerelmes lenni? Talán azért mert valakit, aki hozzá magához az emberhez egyszer valamikor nagyon fontos személyt "játszott" az életében és őt elveszitette?
Volt már veletek olyan, hogy megtervezitek a jövőtök vele ...lesz 1 vagy 2 gyereketek házatok és minden jó lesz, boldogok lesztek...és egyszer csak ez az egész kudarcba fullik? Mint egy rossz álom.
És alig birod kiheverni ezt az egészet? Sírva fekszel le,sirva kelsz fel...szinte majdnem belepusztulsz a fájdalomba, mert annyira hiányzik? De tudod, hogy eljátszottad az egészet és semmi esélyed visszakapni...az "előző" életeteket?!"
Romantikus könyv kezdésnek nem rossz. De az érdekelne, hogy ebből hogyan szeretnél sci-fit írni.
Nem tudom, hogy ezt a könyvet meg szeretnéd-e jelentetni, de tegyük fel, hogy igen. Szóval megjelenik, és az egyik könyvesboltban jön egy olvasó, aki leveszi a könyved, és beleolvas. Megveszi, mert az első mondatok alapján elnyerte a tetszését, mint romantikus regény. Aztán otthon nagyot kell csalódnia, hogy sci-fibe csapott át.
Nem azért írtam az egészet, hogy megbántsalak, tényleg. Esetleg az elején valamivel leszögezhetnéd, hogy nem romantikus.
Sok sikert!
A második mondat nekem nagyon fura. Illetve a harmadik is. Nekem annyira... nem annyira magyaros a megfogalmazás. Mármint, például a harmadik: "Volt már veletek olyan, hogy megtervezitek a jövőtök vele". Mármint ez a "jövőtek vele"... nekem ez a mondat egyszerűen nem tűnik okésnak. Illetve a számokat inkább betűkkel írd, fogalmazásokban, novellákban inkább úgy szokták.
Amúgy a második válaszolót nem tudom ki pontozta le, mikor nem ír hülyeséget. Mármint, ez tényleg úgy hangzik, mint egy romantikus sztori. En például nem annyira kedvelem a sci-fit, de a romantikus könyveket igen. Szóval nem annyira örülnék, ha megvennék egy könyvet, mert egy romantikus könyvnek tűnik, és közben kiderül, hogy amúgy nem az. :D Persze ez már csak részletkérdés, ez igazából tényleg csak akkor számít, ha komolyabb terveid vannak az irományoddal.
Amúgy mostanság eléggé sok szabadidőm van, szóval ha esetleg gondolod, szívesen véleményezem a történeted többi részét is.
Nekem első olvasásra nem olyan érzésem volt, mintha egy könyv elejét, hanem, mintha egy csajoknak való netes blog egyik bejefyzéséből olvastam volna egy részletet.
Nekem pl hiányzott az, hogy egyáltalán ki szól éppen hozzám vagy mi inspirálta őt arra, hogy mesélni kezdjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!