Mi az a könyv amit mindenkinek el kéne olvasnia élete során?
Mindegy miről szól, legyen az dráma, krimi, thriller, valami "antik" klasszikus.. szóljon szerelemről, barátságról, családról, bosszúról, vágyról, magányról.. Mi az a könyv, amitől úgy érzed, TÖBB vagy?
Szeretném, ha valaki ajánlana valamit, ami megszeretteti velem a könyveket, de egy kicsit más irányból. Leragadtam a fantasy-knál, a misztikus könyveknél, pár scifi, pár új dráma.. a klasszikusokat kezdtem el bújni de nem tudtam mit válasszak. Ötletek?
Utas és holdvilág, Bajnokok reggelije, 22-es csapdája, Mester és Margarita, Előttem az élet, Aranyvirágcserép, Nyomorultak.
Így hirtelen ezeket ajánlom, ha klasszikusokra vágysz
Oh és egy rövid kis ajánlónak is örülnék!
Köszönöm a választ! Klasszikus is megfelel, újabb könyv is:)
Rhonda Byrne - A Titok
Dan Millmann - A békés harcos útja
Csernus Imre összes műve
Dan Brown és J.R.dos Santos összes műve
Az utas és holdvilág és a zabhegyező. :) Persze kötelezőolvasmánnyá nem tenném, akkor nem lenne élvezetes, elveszne a varázsa.
(meg én sem olvastam ki őket, őszintén)
Szerintem nincs fixen ilyen. Az emberek érdeklődési köre elég sokféle, ráadásul a könyvben leírt dolgokat jobban a saját agyunk "rakja össze", mint mondjuk egy filmnél, ahol minden érzékszervünk készen kapja az anyagot.
Ami nekem bejött, A kis herceg. Nagyon egyszerűen ábrázol komoly és elgondolkodtató dolgokat, amik szinte mindig aktuálisak lehetnek.
Ezen kívül, problémás életszakaszban lévőknek még Stephen King - Duma Keyt ajánlanám.
Orwell-1984
Huxley-Szèp új világ
Kesey-Száll a kakukk fèszkère
Keourac-Úton
Ellis-Amerikai psycho
Burroughs-Meztelen ebèd
Szerintem elég sok embernek -kezdésnek- jót tenne az általános iskolai tankönyvek elolvasása.
Tudatosan nem azt írtam, hogy újraolvasása, hiszen úgy tűnik -anno- többek csak utaztatták a táskájukban ezeket a könyveket.
Vagyis, az alapokra gondolok, a nyelvtan- történelem- irodalom-könyvekre és az ezekhez kapcsolódó szöveggyűjteményekre.
Talán ezek felnőtt fejjel való megismerése után, megnőne az érdeklődés a komolyabb olvasnivalók irányába is.
Sajnos felnőtt egy olyan generáció, akiknek a Rákóczi név csupán egy túrós süteményt, Deák Ferenc neve pedig egy fizetőeszközt jelent.
Jah' és a kérdésedre:
szerintem a Bilia megismerése sem okozhat hátrányt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!