Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Harry Potter könyvekben...

A Harry Potter könyvekben fogalmazásilag vagy írásilag van hiba?

Figyelt kérdés
Szeretnék könyvet írni és sokáig próbálkoztam, de soha nem voltam megelégedve az első fejezetekkel, ezért elkezdtem hasonló könyveket olvasni (elvégre az olvasás a legjobb módja a fejlődésnek, nemde?), viszont olyan dolgokat vettem észre, amiket addig írói hibának tartottam. Lehet csak velem van a baj, vagy tényleg fordulhatnak elő benne?

2020. jún. 18. 20:29
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
szia, én is mostanában kezdek könyvet írni, thrillert, és én is találok hibákat más könyvekben, úgyhogy nem veled van a hiba.
2020. jún. 18. 20:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Sok szerencsét! :)
2020. jún. 18. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
27%
nekked is :D
2020. jún. 18. 20:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van olyan regeny, amiben egyaltalan nincs hiba, de nem ez a jellemzö. Bar az is kerdes, mi szamit "hibanak"

Könyveket "irtok", igy 101%, hogy a tietekben is lesz.

"Lehet csak velem van a baj, vagy tényleg fordulhatnak elő benne?"

Nem irtal peldat, hogy mire gondolsz, igy erre lehetetlen valaszolni.

2020. jún. 18. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, hogy tökéletes regény, mivel az írók is emberek.
2020. jún. 18. 21:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Néha szoktam találni hibákat, bár a Harry Potterbe emlékem szerint még nem láttam. Ám mikor sokadszorra újraolvastam a sorozatot, feltűnt, hogy az első rész elég amatőrnek tűnik a többi mellett. Nem a történetével volt gond, hanem a fogalmazás, a mondatok sokszor túl rövidek, és számomra kicsit összecsapottnak tűntek. De persze mindenki kezdőként indul.

Ne aggódj az ilyenek miatt, minél többet írsz, annál többet fejlődsz :)

2020. jún. 19. 01:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, elég sokat kiszedett az első részből a kiadó, mert nem akartak, hogy túl hosszú legyen és ne vegyék meg emiatt a gyerekek.

Kérdező, mire gondolsz pontosan? Én nem emlékszem hibákra a HP-ban, pedig én is írok és emiatt más szemmel is olvastam már bele.

2020. jún. 19. 12:11
 8/8 anonim ***** válasza:
#7: Köszi, erről én még nem hallottam. Lehet, hogy tényleg ez történt, sok helyen nagyon kurta, főleg a tájleírásnál.
2020. jún. 19. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!