Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan alkottok meg új szavaka...

Hogyan alkottok meg új szavakat, neveket egy fantasy történethez?

Figyelt kérdés

Van esetleg ehhez valami segítség.

Én a történetemhez alkotok meg egy mitológiai hátteret, egyszerre több helyről is merítek (skót folklór, görög, sumer mitológia), de nem tudom, hogy mennyire elfogadott, hogy csak úgy átvegyem egy már létező mitológiai alak nevét. Plusz szeretném, hogy ha már kapcsolódna a név egy kihalt nyelvhez, ami jól hangzik.

Tengerrel, óceánnal és tengeri kígyókkal kapcsolatos szavak lennének jók.

2020. jún. 15. 15:42
 1/7 A kérdező kommentje:
*Első mondat után: ?
2020. jún. 15. 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan leginkább fanfictiont írok, de mindig vannak benne saját karakterek is. Pl. a mostani Yu-Gi-Oh - Duel Monsters történetem az ókori Egyiptomban játszódik. Az egyik (igazából főszereplő) karakterem neve Meritré, ami egy valóban létező régi egyiptomi női név. Azt jelenti, hogy "Ré kegyeltje".

Egy másik karakterem neve Harun, ami igazából a Haru (Tavasz) névből eredt, ami japán eredetű. Egyszerűen hozzátettem egy N-betűt és tök jól hangzik. Ő egyébként fiú. ^^

Nem szoktam túlkomplikálni. De igyekszem a történetnek és a helyszínnek megfelelő neveket választani.

De volt anno egy soha be nem fejezett original fantasy történetem is, ahol a karakterek között volt tündér, törpe, faun is. Igyekeztem a fajuknak megfelelő neveket kitalálni, ami nem túl hosszú, de azért egyedi.

Amúgy szerintem nem kell ezt túlgondolni. Simán használhatsz meglevő neveket, csak esetleg kissé átalakítva. :)

2020. jún. 15. 16:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Cseréld fel a betűket...

Vagy használd a Wikidédiát [link]

Atlaszt.

Készits jegyzeteket,könyv/novella vázlatokat... És szinte maguktól összeállnak.

2020. jún. 15. 16:27
 4/7 A kérdező kommentje:

Oké, köszi a válaszokat.

Jó, használható ötleteket adtatok.

2020. jún. 15. 17:05
 5/7 anonim ***** válasza:
87%
2020. jún. 15. 23:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én találtam egy nagyon jó taktikát, ami nagyon kreatívnak és ötletesnek tartok.

Például a regényemben van egy lovas nemzet, akiknek a gyülekezőhelyüknek gondolkoztam néven. Leírtam azt a mondatot, hogy "Where the riders rest (=ahol a lovasok pihennek). Ez egyben Wheretheridersrest, majd sorra elkezdtem kihúzogatni betűket, így a fentiből kijött az, hogy Weherideses.

Másik példa, hogy nevet kerestem annak a várnak, ahol egy karakterem öngyilkos lett/lesz. Itt az alap mondat a "Edac takes the poison to end it all" (=Edac megissza a mérget, hogy véget vessen mindennek), és ebből lett Edaetostenall.

2020. jún. 15. 23:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem ez a legegyszerűbb része a történetkészítésnek. Segít, ha bizonyos mintákban gondolkodol. Alapul vehetsz embercsoportokat (pl. egy együttes, egy szekta, japán hadvezérek stb), csillagképeket, akár történelmi korokat vagy az elemeket is megszemélyesítheted. Bár nekem legtöbbször random szavak jutnak eszembe, amik megtetszenek és csinálok egy karaktert rájuk. "Meghallgatom mit mond nekem az adott szó"
2020. jún. 22. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!