Szerinted melyik a legerősebb mágikus lény a Harry Potter világában?
Ja, és ha gondoljátok, írjátok le légyszi hogy miért gondoljátok úgy.
Szerintem egyébként a Baziliszkusz. Bármelyik lény a szemébe néz, annak lőttek.
Második helyre a sárkányokat mondanám, de csak azért ide, mert ha szemből támadna a Baziliszkuszra, akkor kővé dermednének
Ebben az esetben szerintem is a sárkány a legerősebb.
Viszont képességek nélkül szerintem egy óriás is elbánna a baziliszkusszal. Legalábbis egy olyan felfegyverzett óriás, mint amilyen volt pl a Roxforti ostromnál.
Ha csak "erőt" nézünk valóban lehet a sárkány. A dementorok is kaptak szavazatot, amely érthető, de talán az acromantula is megérdemelne egy jobb helyezést.
A legendás állatok és megfigyelésük című könyvben olvasható a Mágiaügyi Minisztérium által meghatározott osztályozás, mely 5 csoportba sorolja a "bestiákat". Az XXXXX kategória a legveszélyesebb (bizonyítottan varázslót ölt/idomításra, szelidítésre alkalmatlan). Ide sorolják többek közt az acromantulát, bazisziszkuszt, sárkányt és vérfarkast is, valamint egyéb élőlények mellett megemlít egy nundu nevű lényt, melynél olvasható, hogy "a világ talán legveszélyesebb szörnyetege [...] legkevesebb száz jól képzett varázslónak kell összefognia a legyőzéséhez". Más hasonlóan veszélyes, de veszélytelenebb lényekről is lehett ebben olvasni, csak ajánlani tudom mindenkinek
Hát szerintem a dementorok ellen elég, ha tudjuk a varázsigét, és akkor könnyű ellenük védekezni. Bar az teny, hogy Lupin elmondása alapjan a patronus bubaj nem konnyu mutatvany. Ha viszont többen vannak (mint pl a tónál a harmadik részben), akkor már másabb a helyzet. Viszont a szornyek ellen sok sanszuk nincs, legalabbis nem gondolom, hogy barmit kitudnanak beloluk szivni.
Akromantulakat mar veszelyesebbnek tartom, de oket is inkabb csapatban. Szerintem egy óriás, sárkány, baziliszkusz, de talán a vérfarkas is elbánna velük.
Köszönöm a javaslatot, errol a nundurol még nem is hallottam :)
Nálam egyébként erő alapján a top3 így nézne ki:
1, sárkány
2, baziliszkusz
3, óriás (vagy esetleg a cerberusz)
Mindenki elfelejti azt, amelyiknek a kb legnagyobb hatalma van:
Szabad hazimano.
A baziliszkuszt egy főnix+12eves fiú+egy kard legyőzte.
A sárkánnyal is meggyűlt a baja a főszereplőnek pár alkalommal.
Na de a manó.. ha szabad akarata van, O mindent visz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!