Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter - szerinted ki...

Harry Potter - szerinted ki nyerne az alábbi párbajokban?

Figyelt kérdés

1, Ron Weasley vs Draco Malfoy

2, Sirius Black vs Igor Karkaroff

3, Horatius Lumpsluck vs Bellatrix Lestrange

4, Remus Lupin vs Perselus Piton

5, Rémszem vs Lucius Malfoy

6, McGalagony vs ifj. Barty Kupor

2020. jún. 6. 21:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

1.) Ron Weasley

Ha az utolsó könyvet nézzük, természetesen. Törött pálcával meg örökölt pálcával Ronnak esélye se lenne, de a hetedik végére elég ügyes varázsló lett, szerintem kb. Dracoval egy szinten, Draco viszont lenézi az ellenfelét, amit előnyt jelenthet. Meg Ron tehetsége a varázslósakkban (stratégia) is nagy plusz.

2.) Én Siriust mondanám. Karkaroff erejéről nem tudunk sokat. Igen, igazgató, de nem hinném hogy varázserő alapján választanának igazgatót. A való életben sem mindig a legokosabb lesz az igazgató.

Ezen kívül Sirius már fiatal korában képes volt animágussá válni (ami elég nehéz), meg Főnix Rendje tag, kijutott az Azkabanból...Szerintem varázserő és ész tekintetében is jobb Karkaroffnál, akiből nem nézek ki többet, mint hogy egy középszerű Halálfaló volt.

3.) Molly Weasley, aki évekig csak háztáji bűbájokhoz volt szokva, meg tudta ölni Bellatrixet. Lumpsluck szerintem jóval erősebb Mollynál, hát még ha a párbaj előtt hagyunk neki időt arra, hogy főzeteket készítsen...Ja, Lumpsluck győzne.

4.) Piton. Nem fél a feketemágiától, többet maga is kifejlesztett, a sötét varázslatok kivédése volt a szenvedélye, megint, ha hagyunk neki időt főzetkészítéshez szinte biztos a győzelme. Ha Lupin vérfarkas alakban van...szerintem még akkor is van esélye Pitonnak.

5.) Rémszem, természetesen. Volt valaha Lucius kompetens bármiben is? Plusz Rémszem volt az egyik legjobb auror, aki több Halálfalót is elkapott. Egy tank az az ember. Luciustól meg elég elvenni a kedvenc samponját és már kegyelemért fog könyörögni (vicc, nyugi)

6.) McGalagony.

Dumbledore után szerintem ő a legerősebb varázsló/boszorkány a Roxfortban. Kupor erejéről megint csak nem sokat tudunk. Meg tudta bűvölni a Serleget, de hogy ehhez mennyi erő és tudás kellett, nem tudjuk, talán McGalagony is simán meg tudta volna bűvölni, ha akarja. De szerintem McGalagony magasan túlszárnyalja Kuport tudásban, ami döntő lehet. Ha mondjuk meglepetésszerűen támad McGalagonyra, miközben Rémszemnek álcázza magát? Hááát látok esélyt a győzelemre de nem sokat.

2020. jún. 6. 22:03
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előzővel.
2020. jún. 7. 00:08
 3/14 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom, annyi kiegészítéssel, hogy szerintem a Lupin vs Piton elég fej-fej melletti küzdelem lenne.

Pitonnak inkább esze volt szerintem, nagyon jol eltudta adni magát (pl Voldemort) és a bájitalokban is mester volt.

Viszont szerintem egy sima 1v1 párbajban Lupin felvette volna vele a versenyt.

Ha meg vérfarkas, hát az még jobb kérdés. Az azkabani fogolyban szerintem szétszedte volna Pitont ha nincs Sirius, de hozzátartozik, hogy Pitonnak az ott elég hirtelen jött.

De egyébként én is Pitont mondanám győztesnek.

2020. jún. 7. 02:55
 4/14 A kérdező kommentje:

Bellatrix meg igen, hasonló felfogása van mint Dracónak, tehát ő is lenézi az ellenfelét. Más kérdés, hogy egy Lumpsluck szintű varázsló ellen is ezt tenné-e. Azért ő nem egy sima háziasszony szintjén van.

Bár nem hiszem, hogy ez a kimenetelben változtatna bármit is, maximum picit nehezebben nyerne Lumpsluck, de szerintem is ő kerülne ki győztesként.

2020. jún. 7. 03:04
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Abból kiindulva, hogy Draco nagyon fel tudná húzni Ront, simán benne van a mardekáros fiú győzelme.
2020. jún. 7. 08:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hogy őszinte legyek szerintem a könyvek alapján Draco semmi olyant nem mutatott ami bizonyítaná,hogy tudna nyerni Ron ellen.
2020. jún. 7. 13:51
 7/14 A kérdező kommentje:

Szerintem Ron legyőzné. Dracónak csak a szája nagy, megindulna felé egy varázslat aztán össze is tojná magát. Ron viszont elég ügyes varázsló lett a suli végére.

A McGalagony vs Barty is érdekes szerintem. Kupor tulajdonképpen ugyanazt megcsinálta amit Piton (nyilván rövidebb ideig, de akkor is..), vagyis hülyére vett mindenkit, Dumbledoret és az egész tanári kart. Oké a végén lebukott, azzal, hogy elvitte onnan Harryt, de a tervet véghez vitte, más kérdés, hogy Voldi elcseszte. Azért nem egyszerű így megjátszania magát, ráadásul közben a háttérből az eseményeket is a cél szerint kellett alakítania.

Viszont az erejéről sokat nem tudunk. Esze és ravaszsága tuti volt neki, talán több is, mint Minervának. Viszont McGalagonyt jóval erősebbnek gondolom, szóval nem hiszem, hogy ezt egy párbajban a maga javára tudta volna fordítani. Szerintem is Minerva lenne a győztes.

2020. jún. 7. 14:27
 8/14 anonim válasza:
100%

Egyetértek az elsővel, kivéve talán egyet.. Lumpsluck szerintem gyengébb mint Bellatrix. Ő sosem volt egy bátor ember, inkább a kényelemnek élt mint párbajozott volna. Persze nagy tudású varázsló, de hiányzik belőle az a szenvedély amivel Molly le tudta győzni Bellatrixot (ő védte a szeretteit).

Csak egy gondolat, várom a cáfolatokat. ;)

2020. jún. 10. 01:30
 9/14 A kérdező kommentje:
Szerintem tudásban Bellatrix felett állt. A könyvet már régen olvastam, de nekem úgy rémlik, hogy a roxforti csatában azért oda tette magát.
2020. jún. 10. 08:49
 10/14 A kérdező kommentje:
És mit gondolnátok még egy Flitwick vs Piton, és Tonks vs Dolohov csatáról?
2020. jún. 10. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!