Milyen könyveket ajánlotok tiniknek?
Sziasztok! Ti milyen könyveket ajánlotok/milyen könyveket olvassak tiniként?
A válaszokat előre is köszönöm!
Leiner Laura könyvei
Rick Riordan- Percy Jakson könyvek.
J. K. Rowling- Harry Potter részek
(Sci-fi)
útvesztő,
éhezők viadala,
beavatott trilógia,
csúfok,
alapítvány
csontváros
(Itt az első 5 trilógia, az utolsó meg asszem több részes)
(Ezek hétköznapibb történetet dolgoznak fel)
Leiner Laura összes könyve
Rejtő összes könyve
Hét tappancs gazdája, Penny
Hűvösvölgyi suli
+ Jane Austen nyomoz
Hirtelen csak ennyi jutott az eszembe. Ezek elméletileg a Jane Austenon kívül mind fennt vannak neten, én szntem mindet ott olvastam, ha valami érdekel de nem találod, akkor szólj és próbálok linket keresni
Egyetértek az előzővel, vannak wattpadon is jók, de egyre kevesebb a minőségi tartalom úgy veszem észre. De a piros pöttyös könyvek, leiner laura könyvek nagy kedvenceik bár engem sosem fogott meg valamiért. Vannak ezek a tömeg könyvek is ami egy bizonyos időben minden lánynak a kezében van, pl: 2 lépés távolság, Csillagainkban a hiba, Miután ilyenek.
De egyébként ha nagyon érdekelnek most a könyvek nézz fel molyra. Az egy weboldal aminek az alkamazását is le tudod tölteni és ott aztán kedvedre válogathatsz a sok könyvből, amikhez rengeteg vélemény van. Sok sikert 🥰
Én csaj létemre Alien / Predator/ AVP könyveket olvastam 14 évesen. 15 évesen meg már Lovecraft-ot...
Aztán hogy neked mi tetszik, azt nem tudom.
𝔽𝕒𝕟𝕥𝕒𝕤𝕪:
Harry Potter
A Gyűrűk Ura (+ Tolkien egyéb művei)
A tűz és jég dala
Narnia Krónikái
Eragon
Sárkánydárda krónikák
Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Árnyvadász univerzum
Percy Jackson
Alkonyat
Amerikai istenek
Warcraft
𝕊𝕔𝕚-𝕗𝕚:
AVP univerzum
(Ha érdekel az AVP kronológia, csak szólj, mert táblázatban vezetem...)
A gyermekkor vége
Galaxis útikalauz stopposoknak-trilógia
Alapítvány-Birodalom-Robot univerzum
Az ötödik hullám
Mass Effect
HALO
Az éhezők viadala trilógia
A burok
Síkvándor
Barsoom-ciklus
Dűne
Star Wars
Az Úr sötét anyagai
Metró
Kozmikus trilógia
ℍ𝕠𝕣𝕣𝕠𝕣 (sci-fi/fantasy beütéssel):
Lovecraft-tól kb minden, de azt bővebben itt kifejtettem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__10391646..
Álomcsapda
A Setét Torony
Amúgy a sci-fi a fantasy-val sok helyen eléggé össze van folyva.
Az Eragon az nagyon jó!
Jók még Kerstin Gier könyvei, Leiner Laura is jókat ír, ha fiatalabb vagy akkor Bosnyák Viktóriának vannak jó művei, és Nyulász Péter Helka-trilógiája is jó. Peter Freund Laura c. sorozatát tudom ajánlani, én nagyon szeretem. Meg Cabottól A neveletlen hercegnő naplója és a Hogyan legyünk népszerűek? c. regények iszonyatjók. A Vörös pöttyös/arany pöttyös (meg az összes többi pöttyös) könyvek jók szoktak lenni. A Feladó: Fekete Szivárvány nagyon jó könyv, ahogy a Felhők szigete is. A Hatodik Hold leánya is jó. Ami még eszembe jutott: Exodus 2100, Levél a királynak, Szamarkandi amulett, Rejtett világ, Alkonyat, Bezzeg az én időmben, A Fantázia Birodalmának Hercegnői, Időfutár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!