Az igazi Harry Potter rajongók örülnek-e az új részeknek?
Egyik facebookos csoportban indult egy beszélgetés a témában, ott a többség nemet mondott, néhányan viszont azzal érveltek, hogy csak azok szeretik a Hp-t, akik mindent szeretnek, az új dolgokat is.
Én úgy gondolom, hogy a kettő egy elég különböző mértékű rajongás, de mind a kettőnek megvan a maga létjogosultsága.
Az "A" típusú igazi rajongók a régi könyveket szeretik, olyan szinten, hogy nem képesek egy-egy tíz év távlatában felbukkanó, a korábbi történeteket sokszor felrúgó sztorikat az eredeti történethez hozzákapcsolni. Nekik ez a korábban felépített világ meggyalázásával ér fel, és mivel nagyon szeretik azt, inkább fájdalmasak számukra ezek az újdonságok.
A "B" típusú rajongók pedig magát a világot szeretik nagyon, a hangulatát, és nekik tulajdonképpen mindegy, hogy az új történet ellentmond a réginek. Egyszerűen szeretnek elmélyedni benne, örülnek, hogy van folytatás, mert felidézi bennük a régi dolgokat.
Szerintem ha rajongó vagy, az nem egyenlő azzal, hogy tekintet nélkül imádsz mindent, amit eléd tesznek. Ha J.K. Rowling egy tál szart tesz le elém és közli velem, hogy ez a HP új fejezete akkor kiröhögöm és megmondom, hogy egy szar és nem behabzsolom. Ha szeretsz valamit, szeretnéd, hogy jobb legyen..vagy legalább is megtartsa a szintet, amit eddig hozott. Ehhez pedig kritika kell. És bocsásson meg mindenki, akinek tetszenek az új HP dolgok, de talán az első Legendás Állatok kivételével minden új rész szar volt. A Cursed Child és a Grindelwald bűntettei egyszerűen gyalázatosak, szembe mennek az eredeti történettel, az eredeti VILÁGGAL, már lefektetett szabályokat rúgnak fel a semmi miatt, karaktereket tesznek tönkre.
Nincs bajom azzal, hogy ki akarják bővíteni a varázslóvilágot. Imádom a HP-t és az univerzumot, a hangulatot, a nosztalgiát és pont ezért nem tudok szótlanul bólogatva elmenni az új részek mellett.
"csak azok szeretik a Hp-t, akik mindent szeretnek, az új dolgokat is."
Ez az egyik legkárosabb mentalitás, amit egy rajongó mutathat.
Ha valaki valóban szeret valamit, akkor a kevésbé jó részeket kritikával illeti, nem elfogad minden, csak mert ott volt a film elején a lógó.
Szerintem van potenciál az új sorozatban, de nagyon logikátlanul lett összeírva (főleg a második rész), és jobban örültem volna, ha elszakadunk Harry történetétől és attól függetlenül kezdenek új sztorikat kitalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!