Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit lehet csinálni, ha egy...

Mit lehet csinálni, ha egy könyvet nem adnak ki magyarul?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés ... de az egyik kedvenc könyvsorozatom két új részét nem adja ki a kiadó , holott az előző kötetek ki lettek adva. Tudtok esetleg valami megoldást, hogy hogyan lehetne mégis elolvasni magyarul?? EselyteleN, hogy ilyenkor mondjuk egy másik kiadó kiadja?
2020. ápr. 26. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Esélytelen, várni kell hátha..

Eredeti nyelven elolvasni nem opció?

2020. ápr. 26. 22:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Írtam a kiadónak és ők írták, hogy nem fogják kiadni, úgyhogy szerintem arra hiába várok :(

Valamennyire beszélek angolul, de végig szótáraznom kellene, az úgy nagyon nem az igazi :-/

2020. ápr. 26. 22:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem az igazi viszont gondold el mennyit fejlődne az angol tudásod 🙂 én is sok könyvet angolul olvastam/olvasok, már nem is kell szótár és megy. Szerintem ez a legjobb, amikor azzal tanulsz amit szeretsz. Szerintem kezdj bele nyugodtan, már a könyv felénel nem fog kelleni a szótár mert megtanulod hogyan értelmezd a mondatokat, szavakat még úgyis ha nem érted pontosan mit jelent, ez is az idegen nyelv tanulás lényege részben, hogy kitaláld a szövegkörnyezetből a szó jelentését. Ehhez pedig ez a tökéletes gyakorlás. Tényleg, ne félj belevágni 🙂
2020. ápr. 27. 04:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván azért nem adnak ki több kötetet, mert nem fogyott jól, ergo hülye lenne egy másik kiadó megvenni a jogokat.

Vagy elolvasod eredeti nyelven, esetleg más fordításban, vagy beszerzed a művet és jó drágán lefordíttatod.

Mennyire hosszú és nehéz nyelvezetű? Próbáltál már olvasni belőle?

2020. ápr. 27. 08:48
 5/5 anonim ***** válasza:
50%

Beszerzed a könyvet elektonikusan. Valami olnine dokumentum fordítóban lefordítod. Felteszed mindkettőt a telefonodra, s olvasod.

Én így szoktam. Már értem a Google fordítót, ha meg érzem, hogy hülyeséget fordított, akkor megnézem angolul.

2020. ápr. 27. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!