Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Regényírás - mennyire rossz...

Regényírás - mennyire rossz ötlet így kezdeni?

Figyelt kérdés
Elvileg nem tanácsos a regény első fejezetében nézőpontkaraktert meggyilkolni. Az én sci-fi/fantasy mezsgyén mozgó regényem első fejezetét viszont határozottan így tudom elképzelni, semmi mást nem érzek elég jónak. A fejezet célja egyrészt, hogy berántson a történet lényegébe, másrészt nyilvánvalóan a sokk-hatás keltés. Azt olvastam viszont, hogy a kiadók nem rajonganak ezért - a kérdésem az, hogy mennyire lehetetlenítem el a kiadást, ha mégis ragaszkodok ehhez az indításhoz? Vagy esetleg, mint olvasó, titeket mennyire bosszantana egy ilyen első fejezet?

2020. ápr. 11. 18:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%
Túlságosan rá vagy feszülve erre az egy dologra, pedig még nemhogy kiadód sincs, de még regényed se. Nem kell ennyire majrézni.
2020. ápr. 13. 12:02
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Írd meg úgy, ahogy jónak látod. Rengeteg könyv van, ami valamilyen módon felrúgja az íratlan szabályokat, mégis mestermű, vagy legalábbis jól sikerült írás. Normális kiadót amúgy elsőkönyvesként, kapcsolatok nélkül így is, úgy is baromi nehéz lesz találni, és ha összejön, bizony bőven van rá esély, hogy a szerkesztő pár dolgot átalakít, kihúz stb.
2020. ápr. 13. 13:41
 13/13 Pali1977 ***** válasza:
Ha a nézőponti karakter meghal, gondolom, ő a narrátor is, ez esetben hogy akarod tovább narrálni a történetet? Milyen narrációt választottál? Ha nem ő a főszereplő, és a halála fontos lesz később, akkor csináld :) mondjuk a főhős kutat a gyilkosok után hogy bosszút álljon. Mondjuk, ez esetben prológusként tudom elképzelni a karakter halálát:)
2023. márc. 15. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!