Szabadon felhasználható fantasy fajok?
Milyen fantasy fajokat ism ertek, amik szabadon felhasználhatóak bárkinek a művében? Végülis tökmindegy, milyen fajról lenne szó, csak miket tehetek az írásomba?
Pl. itt van kettő, amit biztos: dzsinn és törpe
elf, félelf, törpe, ork, gnoll, félszerzet, ember, fél ork, angyal, vámpír, vérfarkas, tündér, tünde, sárkány, pixie, kentaur, szfinx.
Még írok, ha eszembe jut valami:)
Huh! Le a kalappal, ez kapásból is rengeteg!
De ezek közül mind szabadon felhasználható? Pl. nem a Dungeons Dragons vagy valami ilyesminek a fajai?
Sziasztok!
Szerintem, ha egy fantasy könyvbe valaki a szokásos fajokat írja le, mint például elfek, vagy törpök, az valamennyire elhasal azok a könyvek mellett, amelyeknél az író egy saját fajt talál ki. Persze a kitalált fajok lehetnek alfajok, mint például az elfeknél a clerik elfek.
Én a novellámhoz egy teljesen új fajt kreáltam. A Nitti mely egy kisnövésü, komolytalan faj.
Pharaun: A Drow Faerün (D&D) világának a kitalált faja azaz a sötételf. Lolth pedig az istennőjük a pókkirálynő félig pók félig sötételf alakban ábrázolják leggyakrabban vagy írják le az alakját, de ez csak ehhez a világhoz tartozik.
A sötételfek más íróműhelyek alkotásaiban is szerepel Pl: Ammerúnia Sötételf kötete csak erről szól:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!