Egy 13 éves olvashatja a Tizenhárom okom volt. -ot?
Így már más a szituáció :D Hirtelen azt hittem, hogy egy 13 éves kislány írta ki, hogy majd szüleinek megmutatva a válaszokat meg tudja győzni őket a könyv megvételéről. Vagy pedig egy anya nem tudja mit olvasson a kicsinye, és látta, hogy most ez a trendi.
Kötelezőnek semmiképp se adnám. Pláne ennek a korosztálynak. Én megértem, hogy fontos információkat tartalmaz, és ezt mindenki meg kell értse (az áldozatok és bántók is egyaránt), viszont ha visszagondolok, hogy én 13 évesen mit láttam volna bele a könyvbe... maradjunk annyiba, hogy engem negatívan befolyásolt volna. Pláne, hogy a 13 éves korosztály változó, van aki fel sem fogja fogni (talán még később sem), és van aki rosszul értelmezi. Én semmiképp nem ajánlanám 15-6 éves kor alatt.
Én 15 évesen néztem meg a sorozatot, a könyvet nem olvastam. Ahogy az egyik előző válaszoló is írta, mély nyomot hagyott bennem is. Tudom most lehet azt mondani hogy nem voltam sokkal idősebb, de szerintem nem mindegy, hogy 13, vagy 15-16 évesen kerül a kezébe a könyv. Másrészt pedig én mindig is érettebb voltam, és a felfogásom is sokkal “felnőttesebb” volt.
De én ezt az alapján dönteném el, hogy mennyire érett, illetve hogy milyen a lelkiállapota, hajlamos e bizonyos dolgokra, amiket talán a könyv elolvasása kiválthat belőle.
Én is azzal értek egyet, hogy kötelezőnek biztos nem adnám, pláne nem 13 éveseknek. Ez az élet, igen, tudniuk kell, hogy ilyen is van. De akkor is, ez egy komoly és veszélyes témát boncolgat, nem hiszem hogy jó hatással lenne rá(juk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!