Szerintetek is kevés történelmi regény jelenik meg magyarul vagy alapból kevés a történelmi regény?
Rengeteg olyan van, amit elolvasnék, de nincs lefordítva magyarra, az angol szókincsem pedig nem annyira nagy még.
Ami pedig van is magyarul az mára beszerezhetetlen. Ha 10 éve jelent meg, akkor már antikváriumban sem lehet kapni.
Elektronikus könyvesportálon szerintem fent vannak!
Ha "könyv érzést" szeretnél,van a "kindle paper" lapozó,'realisztikus könyv és lap ' élményt biztosít.
Nem csak a papíron túl és a mek létezik
Járj többet könyvtárba és könyvesboltokba, rengeteg történelmi regény van és újdonságok.
Ezektől a szerzőktől minden könyvet olvastál?
Cey-Bert Róbert Gyula
Bán Mór
Dragomán György
Urbánszki László
Nemere István
Benkő László
Marcellus Mihály
Bíró Szabolcs
Viola Judit
Bányai D. Ilona
Philippa Gregory
C. J. Sansom
Iny Lorentz
C.W. Gortner
Bernard Cornwell
Wilbur Smith
Barbara Erskine
Ken Follett
Carlo Adolfo Martigli
2. Természetesen nem olvastam mindet. De nem is mindnek a témája érdekel. Pl. a krimi műfajt nem igazán (kivéve Agatha Christie és Doyle) szeretem, akkor sem, ha más korszakba helyezi az író a cselekményt. Valamiért mindig csalódok bennük.
Bán Mórt, Bíró Szabolcsot és Bernard Cornwell Excalibur trilógiáját olvastam már.
De pl. Cornwell pont olyan, akinek ma már lehetetlen beszerezni a könyveit magyarul (kivéve az új kiadásokat). Ha pedig előkerül egy, akkor 7000 Ft, antikvár könyv. :D
Köszi, a listából már ott van, de még lesz is pár a kívánságlistámon, annak ellenére, hogy engem főleg az ókor és a sötét középkor érdekel. Habár látom néhány írónak van ezekről a korokról is könyve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!