Mi a véleményetek arról, ha egy író megöli a kedvenc karakterét a saját könyvében?
Gondolok itt például J.K.Rowlingra,aki Fredet ölte meg, aki állítólag a kedvenc szereplője volt. Elvileg sírt is, miközben írta azt a részt.
Most ennek mi értelme?
Ha az író szereti, akkor úgy ír róla, hogy az olvasó is megszeresse.
Nagyobb hatást vált ki egy olyan karakter halála, akihez érzelmileg kötődik az olvasó. Ennyire egyszerű.
Én soha nem értettem, hogy egy karakter, aki alig szerepel a könyvben és pár mondata van hogyan lehet valaki kedvence.
Egyébként miért ne ölhetné meg a kedvencét? A könyvet akárhányszor újra kezdi olvasni a kedvenc megint élni fog, stb.
Minden szereplőnek nem lehet az a története, hogy boldogan élt, amíg meg nem halt. Főleg ha olyan témáról ír, mint a háború és lényegében népirtás.
Miért ne ölhetné meg?
Attól még a kedvence, de így láttam értelmét a történetnek, és így szerette volna lezárni a karaktere sorsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!