Egy 20 éves lánynak milyen ifjúsági regényeket ajánlanátok?

Miért pont "ifjúsági" regényeket keresel?
(Amúgy mondhatnál valami témát is hogy miről szeretnél olvasni.)

Mondjuk könyvmolyképző és a maxim ontja magából az ifjúsági könyveket, szerintem a molyon az ő oldalukon nézz körül.
Bármelyik életkorban lehet olvasni ifjúsági könyveket szerintem, bár tény, hogy ma nagyon sok a finoman fogalmazva is élvezhetetlen.

Anne otthonra talál (L. M. Montgomery)
A titkos kert (F. H. Burnett)
Balettcipők (Noel Streatfeild)
A padlásszoba kis hercegnője (F. H. Burnett)
Ezek nem mai könyvek, de nekem pl. a kedvenceim. 10, 20 és 40 évesen is élvezhetők. :)

Ha a kalandosabbakat szereted:
Grant kapitány gyermekei (Jules Verne)
Kétévi vakáció (szintén Verne)
Winnetou (Karl May)
Monte Cristo grófja (Alexandre Dumas)
Ha a fantasy-t:
Harry Potter-sorozat
Percy Jackson-sorozat

20 évesen Anne Rice: Vámpírkrónikák sorozata volt a kedvencem. Ebben van minden: kaland, szerelem, lélektan, misztikum, történelem és ahogy haladnak előre a történetek előkerülnek társadalmilag kényesebb témák is benne.
A másik favoritom Jane M. Auel Föld gyermekei sorozata. Az őskorban játszódik, nem tudtam letenni annyira érdekes, izgalmas volt.

30 elmúltem, de szeretem az ifjúsági könyveket.
Mostanában olvastam a Silber trilógiát, a Párválasztó sorozatot, illetve az Úr sötét anyagai sorozatot kezdtem nemrég.
A vándorsólyom kisasszony trilógia és a Jók és rosszak iskolája ill. Percy Jackson is nagy kedvenc.
Ami nem túl ismert?
Aramanth titka trilógia
Vadonjáró tanítványa
Híd Terabithia földjére
ma már annyira nem divat Szöszit sem olvasni, pedig az is nagyon klassz trilógia (hmmm, régen olvastam, lehet kellene). Meg általában a pöttyös és csíkos könyvek, pl Tűzpiros üveggömb, Születésnap, A titkos kert, Jane Eyre, Villette, Aranyeső, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!