[fanfiction] Self insert vagy canon slash? Miért?
Ti milyen fajta (romantikus) fanficeket szerettek jobban: OC-reader insert vagy kánon karakterek (ami többnyire slash)?
Van ennek a preferenciának valamilyen oka (a sztereotípián kívül, hogy a slash ficek többnyire igényesebbek)?
Őszíntén szólva, a self insert fanfiction csak magának az írónak a szórakozás, az olvasó mit élvezzen azon, ahogy az író egyszemélyes szerepjátékot játszik magával?
Én is a slashre szavazok.
Köszi a válaszokat!
#2 Szóval ha az OC olyan jól meg lenne írva, mint egy kánon karakter, akkor ugyanannyira tetszene?
#3 Én személy szerint könnyeben beleélem magam az író OC-jének szerepébe, mint ha két olyan karakterről olvasok, akik megvannak "nélkülem" (az újként bevezetett karakter nélkül) is.
Nem azért kedvelitek a slasht, mert így könnyebb távolságot tartani az eseményekkel? Kevésbé vagytok kitéve a történéseknek. És így könnyebb olyan dolgokról olvasni, ami amúgy túl durva/tabu/erőszakos/abuzív stb.
Tumblrön régebben láttam olyan embereket, akik iszonyat beteg nsfw dolgokat rajzoltak, de csak kánon karakterekkel, mert a self insert (még ha kitalált karakterről is van szó) nem volt "kényelmes" számukra (érzelmileg).
Gyertek vissza vitatkozni, komolyan kíváncsi vagyok a véleményetekre. Change my mind.
Egy másik kérdésben amúgy már felvetettem hasonlókat:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__10090478..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!