Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok erről a mondatról?

Mit gondoltok erről a mondatról?

Figyelt kérdés
„Szeretnék én is hinni valamiben. Igen, ha tudni akarod, ez a lényeg: hinni! Bármiben! Bármilyen sületlenségben! Fő az, hogy hinni lehessen! Ez ad értelmet az életnek. […] Én – én nem hiszek semmiben. De hát végül is mit bizonyít ez? Azt, hogy nem voltam elég okos, és nem értettem meg milyen hasznos ostobának lenni.”
2019. szept. 15. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Én leginkább azt, hogy ez nem egy mondtat. De az idézet kb. olyan zavaros, mint te lehetsz.
2019. szept. 15. 21:49
 2/7 A kérdező kommentje:
Tényleg az, bocsánat :D
2019. szept. 15. 21:51
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Végülis a lényege az, hogy aki hisz valamiben az ostoba? Nem tudom.xd
2019. szept. 15. 21:56
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hasonló gondolatok járnak a fejemben egy pár hónapja.

Egy ismerősöm kapcsán, aki elég problémás élethelyzetből nagyon pozitív irányba tudott elmozdulni a vallás segítségével. Nekem még mindig meggyőződésem, hogy a vallás egy nagy kamu, de azt láttam rajta hogy ilyen placebó hatás jelleggel ő a valláson keresztül valamennyire meg tudta találni és megélni a saját lelki békéjét.

Csak én ezt nem tudnám megtenni, túl kritikus vagyok és már gyerek korom óta túl magas az igazságérzetem ahhoz, hogy valótlan dolgokban tudjam megélni a saját életem.

2019. szept. 15. 22:00
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Zavaros, de az én gondolataim sem különbek :D kifejezetten tetszik, átjött hogy mire gondolt a szerző, én is szoktam ilyeneken agyalni :) ez kb "Boldogok a lelki szegények..." NEM biblia szerinti értelmezésben...Szerintem :D
2019. szept. 15. 23:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként #4, ugyanígy vagyok, mint te.
2019. szept. 15. 23:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez jutott eszembe erről: ,,Az emberek elhiszik, amit el akarnak hinni. Mindenre magyarázatot keresnek és belekapaszkodnak. Végül már nem számít, hogy mi a trükk és mi a valóság. Csak az számít, hogy hisznek benne.'' (TAKEN EP 02 - Jacob és Jesse)

Amúgy tetszik :)

2019. szept. 16. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!