Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvet írok, de nagyon rövid...

Könyvet írok, de nagyon rövid lesz. Hogyan hosszabbíthatnám meg?

Figyelt kérdés
A történet megvan, csak az a baj, hogy nagyon rövid, amit leírok. :(
2010. júl. 14. 16:35
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Az írók azt csinálják, hogy egyes részek cselekményét nagyon meghosszítják.Tehát egy adott helyzetet akár 4-5 oldalon keresztül ecsetelnek.Ha már tudod,hogy mi lesz a könyved vége,akkor tervezz a történetbe még valamit.Tehát pl.ha az van benne,hogy szerelmes lesz két ember,akkor ne hirtelen legyenek azok,hanem előtte történjenek események.pl randiznak,és úgy tűnik mégsem fognak összejönni,de aztán hirtelen valahol találkoznak,és rájönnek,h szeretik egymást.Szóval ilyesmik.Remélem azért nem írtam nagyon érthetetlenül.:)
2010. júl. 14. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:

pontos leirasokkal. csak lehet unalmas lesz tole a regeny, mert nem lesz annyi cselekmeny.

mint a robinson. van egy rovid valtozat, amit olvasuk, sok tortenessel, "izgalommal" es egy hosszabb valtozat, amit szinte senki nem olvas el, mert csak egy csomo reszlet, leiras van benne.

2010. júl. 14. 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Egy tipp: Inkább ne írj könyvet,ha már ezen fenn akadsz! Fantázia,helyszín,szereplők részletes bemutatása.

Amúgy meg ha rövid a történeted, inkább novellának szánd, ne könyvnek!

2010. júl. 14. 16:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Érzelmek kifejezése.

Ha egy szereplő felvett egy ruhát, akkor mondjuk felvette a rószaszín pólóját, amit xy-tól kapott.

Mellék szálak, pl. valaki valakit szeret vagy modnja h., hogy történt a plázában baleset.

2010. júl. 14. 20:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Értem, kösz!
2010. júl. 14. 21:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Kötekedés nélkül: Dobd a kukába és írj újat. Amikor az lesz a gondod, hogy hogyan sűrítsed össze az 500 oldalt 200-ra akkor író leszel. Ez így működik.
2010. júl. 15. 21:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Színesítsd a történetet jelzőkkel, melléknevekkel. Ne ugorj át egyből semmit. Ne menjen el és jöjjön vissza öt perc múlva Ne szorulj korlátok közé, engedd szabadjára a fantáziádat. Én is ezt teszem, de egyelőre csak novellákból indulok ki :)

Sok sikert!

2010. júl. 17. 18:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Gondolom akkor fő szálon futó cselekmény. Miután megírtad, olvasd újra és építs bele mellékszálakat, esetleg olyan foszlányokat is amik egyedül is megállná a helyét, ami végig követi a főszál menetét, csak épp nem olyan hangsúllyal.. Segítő fonál, hívd aminek szeretnéd. A lényeg, hogy ne mindig egy cselekménysorozatot olvassunk..

Bővítheted tájleírásokkal, pl. amikor XY bemegy 1 kávézóba leírja, hogy milyen fényes a pult viszont a járólap milyen matt egy természetes összhangot hozva evvel az egész terembe tűz és víz mégis nyugodt és csendes.. Érted próbáld meg az apró dolgokat jelentésekkel ellátni.

Meg mondjuk amikor kiborul valaki.. akkor mérgében sóhajt eggyet és közben felnéz az égre (ez a főszereplő) és észre veszi, hogy mittudom én nagyon csúnya felhők közelednek és tádám mellék cselekmény: Ahogy jobban körülnéz az utcán Jim is pakol úgy látszik nagy vihar lesz... Oda megy Jimhez és megkérdezi mi ez a nagy siettség, mit hallott az időről.. Ahha nem lesz jó idő akkor picit megsürgeted a cselekményt gyorsan iszkiri mindenki a dolgára hirtelen elkezdenek folyni a események és bumm óriási vihar ül a városra. Ekkor lelassulnak az események, újra belső szemlélőként ekezdhetsz tájleírással foglalkozni. A gondolatok erejét itt kifejezheted, pl magába fordul a főhős és próbálja össze rakni a történteket. Stb..

Remélem érted, hogy mire gondoltam..

Eléggé zavarosan fogalmaztam mivel azt sem tudom, hogy miről írsz..

2010. júl. 22. 17:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Légy olyan mint stephenie meyer... Írd le 50.000x több oldalon Edward szexi felsőtestét! ><
2010. aug. 17. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!