Harry Potter kérdések?
A kérdéseim vegyesen kapcsolódnak a könyvekhez és a filmekhez is.
1. Lumpsluck miért nem tanította Siriust? Gyakorlatilag osztálytársak voltak Jamessel és Lilyvel is, azt tudjuk, hogy Lilyt tanította. Addig helytálló lehet a felvetésem, hogy Sirius nem akart RAVASZ szintű vizsgát tenni bájitaltanból, de akkor az azt is jelenti, hogy Lump csak abban az évben kezdett el ott tanítani?
2, A kviddics tábla kijelzőét miért mugli módszerrel irányítják? Gombot nyomogatnak rajta amire a kijelző számot vált.
3, Umbridget vajon amneziálták a kentauros történet után? A Főnix rendjének a végén még van rá utalás, hogy sokkban van ha patadobogást hall, de később megint túl "bátor" lesz, mintha nem is emlékezne erre.
4, A Dursley család - azon belül leginkább Petunia - miért nem tudja, hogy Harry nem varázsolhat otthon? Elvégre ha nem is jó viszonyban de együtt nőtt fel egy boszorkánnyal. Személy szerint én sem ápoltam jó viszonyt a mostohatesómmal, annál inkább érdekelt mindkettőnket minden amit a másik nem csinálhat. Nekem nem logikus, hogy nem tudott róla, annyira nem lehetett érdektelen 11-12 évesen, főleg közös szülőkkel.
5, Hová lett Bolyhoska? Oké, a Potterwikin olvasható, hogy szabadon engedték a tiltott rengetegben, de nekem ez inkább csak olyan megnyugtatásnak szánt információ, szerintem Rowling egyszerűen megfeledkezett róla a későbbiekben. Pedig időnként nem lett volna rossz, ha még feltűnik, ha másnem a végső csatában.
6, Harry helyében ti is elneveztétek volna az egyik gyereketeket Pitonról? Addig oké, hogy az utolsó pillanatig hű volt Dumbledorehoz, hogy az életét is kockáztatta a kettős szerep érdekében, hogy talán a legbátrabb ember volt. Véleményem szerint azonban ez a hűség csak Dumbledorenak és egy nő emlékének szólt, Harryt önmagáért nem szerette, nem is kívánt vele foglalkozni csak D. kérésére. Úgy volt vele, hogy a Nagyúr úgy is eltűnt, akkor ő minek törődjön vele? Ezután pedig bármi is derült ki a történet végén Pitonról nem változtat azon a tényen, hogy előtte évekig egzecíroztatta Harryt, sértegette, a szüleit mocskolta előtte, rengetegszer a szájára vette a halott édesapját, tiszteletlenül beszélt róluk, igazságtalanul viselkedett vele órákon. Álca vagy sem, megtévesztés vagy sem, akik a halott szüleimet szidják sohasem kaphatnák meg azt a tiszteletet, hogy róluk legyenek elnevezve a gyerekeim, derülne ki bármi becsületre méltó róluk.
Bocsi, hogy OFF leszek, de:
Kedves előző!
Többször láttam már a válaszod, és általában két mondat után feladom, hogy végig olvassam, pedig érdekelne, de annyi töltelékszót használsz, hogy az hihetetlen.
meg pl nemtom, asszem ilyen Főnix rendje tag volt a Piton még; meg nemtom, lehet, hogy aznap odament esetleg meglátogatni a Lilyt és akkor holtan találta a házaspárt esetleg, vagy nemtom
Ez elég lenne így:
Azt hiszem, Piton Főnix Rendje tag volt, és aznap odament meglátogatni Lilyt és holtan találta a házaspárt.
Egy esetleg/azt hiszem/nem biztos/vagy nem tudom is kellően kifejezi, hogy bizonytalan vagy a dologgal kapcsolatban.
Tényleg nem bunkózásból írom, de már felismerlek az írásod alapján! Még néha tördelj, vagy kezdj új mondatot, vagy valami, de nagyon összefolyik, ami írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!