Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Aki gyorsabban olvas, az csak...

Aki gyorsabban olvas, az csak lazábban van képben a leírtakkal, nem?

Figyelt kérdés

Olvatam, hogy egyesek napi 1 könyvet elolvasnak akár. Én is el tudok olvasni egy könyvet egy nap alatt, de az borzasztó felszínesen, fix hogy alap infókra sem emlékeznék utólag. Gyorsolvasásnak hívják az ilyesmit, és pont ezt a kritikát modnják azzal kapcsolatban, mint én.

Én pl. kizárólag rövid, tömör cicckeket szeretem, ezeket teljesen alaposan elolvasom, ha nem értem, akkor pedig még átolvasom az adott részt még 1x, illetve a nem értett fogalomra/korábbi kpacsolódó eseményre rákeresek, majd az után folytatom csak, ha midnen világos.

Teljes alaposságot szeretek, és emiatt lehetetlennek tartom az ilyen állítólagos napi 1 konyves csodabogarak létezését.

Fix hogy ha egy én egy hét alatt elolvasok egy 500 oldalas konyvet, illetve más egy nap alaptt, és utólag feltesznek 100 kérést, szeritnem az egy könyes személy a kérdések felénél csak a fejét vakarná.

Bár az is igaz, hogy ők a leírtak serinnt inkább regényeket olvasnak, azok pedig egyszerű nyelvezetűek, azokon tényleg csak átfutni kell.

2019. aug. 23. 00:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Én az egy nap alatt kiolvasom fajtába tartozom. Simán megjegyzek mindent, odafigyelek a részletekre és én is van hogy többször elolvasok egy részt. Tök simán tudok válaszolgatni a kérdésekre, de azért a könyv terjedelme és az olvasás utáni fáradgság mértéke nem elhanyagolható tényező. Pl 1000 oldalas könyvet nem olvasok ki egy nap alatt, de egy max. kb. 500 oldalas könyvet igen. Persze sok mindentől függ
2019. aug. 23. 01:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Van különbség gyorsolvasás és gyors olvasás közt. Az előbbi valóban egy technika, általában tanulási módszerek közt javasolt, leginkább szakirodalomhoz, mikor szűröd a lényeges információkat, és valójában csak felszínesen futod át a teljes szöveget. Ennek tanulható a módszere, hogy miképpen szűrd megfelelően az olvasottakat.

Ha valaki szimplán gyorsan olvas, az ugyanazt csinálja, mint te a lassú olvasásnál, csak gyorsabban. Nincs összefüggés az érhetőséggel, ugyanúgy tud a kérdésekre válaszolni az illető.

2019. aug. 23. 01:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én a lassan de sokat olvasók táborát erősítem. olvastam már ki könyveket egy nagy alatt, de nem 500 oldalasat, hanem mondjuk 200. És ez azt jelentette, hogy egész nap nem nem volt programom, semmi mást nem csináltam, legfeljebb kisebb tevékenységeket, pl. takarítottam. Aztán lehet fejleszteni, minél bonyolultabb könyveket olvasol, annál több mindenre emlékszel. Bocsi, de ha mindig csak Stephen Kinget meg Darren Shawnt olvasol, az nem olyan, mint aki mondjuk valami magasfizikáról szóló könyvet olvas havonta. Ezek után a regények könnyűnek tűnnek. És volt, hogy egy 2 órás repülőúton kiolvastam egy könyvet. ha nincs más, amit csinálhatsz, az segít.
2019. aug. 23. 20:40
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
4 sort olvasok egyszerre, szinte látom mint egy filmet magam előtt. ha nem alkalmas erre a gondolatvezetése, akkor 2 oldal után leteszem. Természetesen ez a módszer tanulásra nem alkalmas :)
2019. szept. 20. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!