Charlie és a csokigyár: a könyvben több mindent megtudunk Willy Wonkáról?
Mar régebbi kérdés, de hatha valakit érdekel még...
A könyvben inkább kevesebbet lehet róla megtudni. Csak annyi derül ki róla, hogy egy különc feltaláló. Máshogy különc, mint a filmben. A két Wonka egesz más a könyvben és a filmben.
Igen, közben elolvastam a könyvet. Érdekes, mert a Tim Burton film cselekménye hívebben követi a könyvet, viszont Depp!Wonka eléggé kifordult verziója az eredetinek.
Szerintem Wilder Wonkája sokkal közelebb áll karakterében a könyvbéli Wonkához. Ő a legjobb szerintem, mert mélyebb, mint a könyv karaktere (pl. a csónakos részben mintha a saját félelmeit, traumáit szeretné éreztetni a vendégekkel), de mégis megmarad vhogy jóságos "apa-figurának" Charlie felé.
Ezzel szemben Depp Wonkájának komoly pszichológiai problémái lehetnek (nem is értem, hogyan volt képes létrehozni a gyárat stb ilyen szinten diszfunkcionális személyiséggel).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!