Ez hogy van a Hollókirály (Maggie Stiefvater: Hollófiúk 4. ) végén? (SPOILER)
A Hollókirály végét lespoilerezem, szóval ha még nem olvastátok, akkor ne nézzétek tovább ezt a kérdést.
Szóval a könyv végén,
beteljesül az átok, de utána Gansey újra feltámad és boldogan élnek Blue-val. De egy dolgot nem értek. Ezután már megcsókolhatják egymást, vagy még mindig érvényben van az átok és egy csóktól Gansey megint meghalna?
A könyvben nincs rá válasz.
Meg még sok más kérdés is felmerült bennem.
Nagyon összecsapott lett a vége, ahhoz képest hogy 4 egész könyvön keresztül húzódik a történet.. Fél bekezdésben lezárta az író és szevasz.. Én kiaksdtam, hogy nem magyarázott meg semmit.
Pl az egész sorozat úgy kezdődik hogy Blue látja Gansey szellemét a hollós aglionbys pulcsiban (amit mint később kiderült Henry adott rá) és vizes volt a válla. Na de ez a beszélgetés hogy "Hogy hívnak? - Gansey. Ez minden amit mondhatok." Na ez marhára nem történt meg később. Ezzel a jelenettel mi lett a Hollókirály könyvben?
(Előző vagyok.)
Ja, és mi a fene van ezzel a "3 alvó van" dologgal?? Merthogy az egész harmadik könyv (Kék liliom) erről szólt hogy mindegyik jós rokon mondogatta hogy "3 alvó van! Az elsőt nektek kell felébreszteni a harmadikat pedig ne ébresszétek fel!"
Talán nem pontos az idézet, de a lényeg ez volt. A harmadik alvó volt a démon, akit sajna felébresztett Piper meg Neeve. A középső akiről nem beszéltek az volt Glendower lánya Gwellian. És az első lett volna elvileg Glendower!! Csakhogy ő halott volt, nem aludt. (Mint kiderült a sorozat végén...)
Szóval akkor mégis mit jósoltak ennyire félre folyton a 3 alvóval ha nem is volt 3?? Csak engem idegesít ennyire ez a sok logikai baki amit az írónő elkövetett?
Végigszenvedtem a 4 könyvet mert eleinte érdekes volt felkeltette a kíváncsiságom, aztán már csak azért olvastam hogy hátha kiderült végre valami abból a sok rejtélyből.. És akkorát csalódtam a végén. Annyira össze lett csapva. Nem lett megválaszolva kb semmi...
Pedig a másik könyvsorozata a Mercy falls farkasait nagyon szerettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!