Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért ad ki boldog-boldogtalan...

Miért ad ki boldog-boldogtalan könyvet, ha utána nem tudja felnőtt módra kezelni a kritikát?

Figyelt kérdés
Leginkább a Publio kiadónál lehet találni ilyen "csodákat", ahol abszolút tehetségtelen az író vagy csak túl fiatal, esetleg senki sem mondta meg neki, hogy az írása egy haramdikos gyerek iskolai fogalmazásának szintjét is alig üti meg, de magánkiadásban is találhatók bőven efféle remekelések. Én szívesen olvasok ismeretlen, új szerzőktől, nem riadok vissza a magánkiadásoktól, de nagyon sokszor futottam bele már vacakba. Az utóbbi időben inkább rákeresek, hátha más is olvasta, és írt róla blogbejegyzést vagy értékelést. Sokszor tapasztaltam, hogy az értékelőket a szerzők és azok közeli ismerősei gyakorlatilag szétszedik, és a máglyára küldenék, mert szerintük irigyek és nem tudják értékelni a tehetséget, vagy valami betegséggel takaróznak, hogy hát azért ilyen a könyv, mert az írója beteg stb. Felnőtt emberekről van szó, többségben. Az ilyen köyveknél lehet azt tapasztalni, hogy csak a két véglet létezik az értékelésben, vagy aa csillagokig ajnározás, minden bizonnyal közeli ismerőstől, vagy az abszolút negatív értékelés, amit idegen ír, és amin aztán megsértődik a szerző.

2019. aug. 2. 14:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen a művészélet, nem mindenki bírja a kritikát, legyen tehetséges vagy nem, mindig is így volt. Hans Christian Andersen Dickens kertjében feküdt vagy fél napig fejjel a föld felé mert valaki csúnyát írt a művéről :D De ezen nincs miért megbontránkozni, vannak írók akik szerük csodásak, mindenki szerint rosszak és ezért sértődnek be. Nyilván a pozitív visszajelzést várják és kapják a negatívat. De nem lehet megtiltani senkinek hogy bepróbálkozzon egy kiadónál, az íráshoz meg nem feltétel hogy elviselje a kritikát :P
2019. aug. 2. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
32%
Mert divat lett picsogni mindenen! A sok tehetségtelen bunkó azt hiszi magáról, hogy valaki, mert ma sajnos bárki kiadhat bármit!
2019. aug. 2. 15:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Jó, de én most itt nem zs-kategóriás sci-fi vagy fanfiction írókról beszélek, hanem olyanokról, akik egy értelmes mondatot nem tudnak leírni. Legalábbis olyat, aminek semmi értelme nincs, mintha nem is magyarul lenne.
2019. aug. 2. 15:46
 4/8 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember nem kényszerből ír. Kicsit rosszul hangzik de 'benne van az élete'. Leírja életében először amit gondol valamiről, egy a fejémben született történettel. Ő kreálta, ő alkotta, és a kritikát itt muszáj átértelmezni. Az nem kritika ha a tehetségtelenségét vagy a problémáit emeli ki valaki, és az alapján elkönyveli, bármilyen módon. Ez olyan felfoghatatlan számukra, szerintem teljes joggal, mint ha a gyerekünket bántják.
2019. aug. 2. 16:31
 5/8 A kérdező kommentje:
Biztos ilyenek is vannak, de szerkesztőnek akkor is látnia kéne a munkát. Esetleg előolvasónak, aki nem közeli hozzátartozó. sokan meg úgy írnak könyvet, hogy van egy kedvenc regényük, Harry Potter vagy Alkonyat vagy Armageddon, az megihleti őket, és a kiadott történetük is erősen hasonlít.
2019. aug. 2. 20:21
 6/8 A kérdező kommentje:
A címszavaknál én tehetségtelen-t akartam írni, de automatikusan át lett javítva tehetségre.
2019. aug. 2. 20:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok kiadó nem veszi a fáradságot, hogy átnézesse szerkesztővel. Az is pénzbe kerül. Csak kiadják, hoz be valamennyi pénzt és elfelejtik. Az írónak meg nyilván sokkal többet jelent.
2019. aug. 2. 20:28
 8/8 Vree ***** válasza:
100%

Az emberekből kijön a szemellenzőség, ha a barátaikról van szó, nyilván. Az ilyesmi nem az objektív értékelésről szól, hanem annak a mutatásáról, hogy valakihez hűséges vagy.

Konkrétan nem tudok hozzászólni, mert nem láttam a kritikát. Van, aki a jogaival takarózik, de nem tud rendesen fogalmazni és a kritikaja használhatatlan. Vagy tanácsot ad, okoskodik úgy, hogy ő maga nem ír, nem ismeri a közönséget sem, nincs tapasztalata.

Köszi hogy felhívtad a figyelmemet erre a kiadóra amúgy, érdekes. :D

2019. aug. 6. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!