Lehetséges a PUBG unban?
A steam fiókomat feltörték, és a feltörés pillanatában már írtam is a steam supportnak. Megadtam az adataim meg minden dolog amit ilyenkor tenni kell, vissza is szereztem a fiókom, de viszont egy PUBG kitiltással.
Írtam is a PUBG supportnak hogy a fiókomon történt csalás pont abban az időintervallumban történt mint amikor a fiókom feltörésre került. 950 órám van a játékban logikusan gondolhatnák hogy nem 950 órával a játékban hogyan is tudnék csalni.Meg elméletileg nincs náluk ilyen rendszer ami lementi hogy milyen konfigurációval történt a játék/játék elindítása?
Remélhető hogy feloldják? Vagy ne is reménykedjek benne?
"Feltörték"...
Ember ezt senki nem fogja bevenni rendőrségi feljelentés nélkül! Gondolom csaltál aztán bannoltak és most így akarsz kikerülni a csávából!
#1: jó, hogy minden kérdés alá oda tudsz böfögni valami hülyeséget, de igazad még egyiknél sem volt.
Az igaz, hogy nem feltörték, hanem kicsalták a belépési adatokat, de az pont elég hogy hozzáférjenek a játékhoz és csaljanak vele. Több tucat átverés létezik aminek a lényege, hogy elhitetik a felhasználóval hogy valamit ingyen kap vagy valami értékes dolgot kap, vagy valamilyen kedvezményt kap, ha X linkre kattint, és ott bejelentkezik. És már el is lopták a fiókját.
De nem ez a kérdés... A válasz pedig a Steam súgóban benne van: A support nem állít helyre VAC bant. Nincs is jogosultságuk, másrészt minden tiltás végleges, akkor is ha nem a fiók tulajdonosa csinálta, de lehetőséget adott másoknak hogy megtegyék. Írhatsz nekik, de ne számíts semmire.
#2 Van lehetőség a steam-nél VAC eltávolításra, ha bebizonyosodik hogy helytelenül osztották ki.
Egyik ismerősöm is így járt, hogy VAC-ot kapott miután ellopták a fiókját, és igaz egy hosszabb procedúra után de eltávolították neki.
Azért a steam supportnál sem hülyék dolgoznak, látják hogy jelszó és email változtatás után a korábban éveken át Magyarországon használt fiók hirtelen átköltözik Kínába vagy az oroszokhoz, majd a változás után pár órával csalás miatt az anti cheat dobja is a VAC-ot a fiókra.
Ez azért elég egyértelmű. Eléggé leterhelt a support szóval lehet hogy időbe fog telni még leveszik, de ha tényleg jogtalan volt a kitiltás akkor le fogják venni. Ja és kérdező a pubg supportnak felesleges írni, mivel a VAC-ot a steam osztja ki így csak velük kommunikálj.
Elhiheted hogy a pubg-nél leszarják ezt az egészet, főleg hogy a játék indulása óta lassan már 2 millió accot tiltottak csalás miatt.
A hivatalos leírás így szól:
"A VAC-kitiltások véglegesek, nem vitathatók, és a Steam Támogatás nem tudja eltávolítani azokat.
Ha egy VAC-kitiltásról kiderül, hogy helytelenül került kiosztásra, automatikusan eltávolításra fog kerülni."
#5 a steam guard sem tudja kikerülni a célzott fióklopást.
Ha egy olyan kamu nyeremény oldalra jelentkezel be a steam adataiddal ahol egy key logger figyeli mikor írod be a jelszavad meg az email címed, ott a guard sem ér semmit.
Ugyanis abban a pillanatban, hogy a guardal hitelesíted a bejelentkezést az adatlopó oldalra, már le is van nyúlva az email címed meg a jelszavad, egyúttal megváltoztatva és ezáltal már ki is zártak a fiókodból a másodperc töredéke alatt.
Konkrétan a steam guard szart se ér, meg akinek kicsit is komolyabb steam fiókja van, annak kötelező mivel semmit nem tud eladni meg cserélni ha nincs fent neki a guard.
Saját példámból beszélek, mivel kb fél éve nekem is lenyúlták a fiókom. Az egyik steames ismerősöm akivel nagyon sokat játszottam (megbíztam benne) rám írt egy linkkel, hogy nézzek fel mert jó nyereményeket lehet szerezni.
Természetesen nem az ismerősöm volt, hanem neki is lenyúlták a fiókját pár perccel az előtt mielőtt "írt" volna nekem, és az orosz csalók nagyon okosan magyar nyelven spamolták az illető haverom accjáról ezt a linket, megszopatva így 12 embert az ismerősei közül.
Mivel más platformon csak kevesen tartották/tuk a kapcsolatot egymással ebben a steames baráti körben, így nem volt idő s lehetőség figyelmeztetni egymást hogy senki ne lépjen be az adataival az egyébként 100%-osan profin megcsinált, a megtévesztésig hitelesnek tűnő adatlopó oldalra.
Steamen ha nem költesz el 5 eurót a frissen regisztrált fiókoddal, akkor nem tudsz se barátot felvenni se üzenetet írni, egyszóval akik csak steamen tartották a kapcsolatot, nem tudtunk nekik szólni hiába csináltunk új fiókokat.
Nyilván én voltam a hülye mikor beléptem az adataimmal, mert nem figyeltem a kis lakatra a böngészőben, plusz mivel 3 éve ismerem a srácot, nem gyanakodtam hogy ez egy átverés lesz. (99% ezt a figyelmetlenséget és megszokást használják ki a csalók)
Abban a pillanatban hogy megadtam az adataimat az oldalon, kérte a guard jelszót mobilon, bepötyögtem és már jött is az email értesítés:
"We are sending this notice to ensure the privacy and security of your Steam account. If you authorized this change, no further action is necessary.
If you did not authorize this change made from the computer located at 83.217.8.2..... (RU), then please change your Steam password, and consider changing your email password as well to ensure your account security."
Szerencsére más volt a steam és az email jelszavam is, így az email fiókomhoz nem tudtak hozzáférni. Ugyanis azt szokták csinálni, hogy ha ugyan az mind a két fiók jelszava, akkor kizárnak az email fiókból IS, hogy ne tudj írni a steam supportnak az emailedről, ne férj hozzá a tranzakciós adataidhoz, ezáltal még nehezebben tudod felvenni a kapcsolatot és bebizonyítani hogy fióklopás történt.
Szóval a steam guard ennyit ér: SEMMIT
Nekem mákom volt, mert durván a lopás után 24 órával már visszakaptam a fiókom, igaz nem perfektül de magyar nyelven vették fel velem a kapcsolatot a supportnál, nagyon készséges és segítőkész volt az ügyintézőm (Andrea)
Meg mivel több száz eurónyi steames tranzakcióról volt digitális számlám az email fiókomban, tudtam azonnal igazolni hogy a lopott steam fiók korábban ahhoz (az én) email fiókhoz tartozott.
Ezért nem szabad ugyan azt a jelszót megadni minden hová, és a digitális vásárlások után kapott számlákat lementeni gépre vagy felhőbe.
Remélem az én káromon ha valaki elolvassa az tanul, és nem követi el azt a hibát amit én is és még nagyon sokan elkövetnek nap mint nap.
Már megbocsáss, de a steam guardot telefonra kell rakni, ahol androidos vagy iOS applikációval hitelesíted magad a random generált kód alapján, én még soha nem láttam olyat, hogy a random generált kódsorozatot valaki le tudta volna nyúlni, mivel hiába van meg a csalónak a belépési adatod, mivel a steambe nem tud belépni telefon híján, az meg nyilván a steamnek is feltűnő ha valaki a steam guard levételét kéri egy fél világnyival odébb lévő IP-ről.
Az email alapút el lehet felejteni, telefont kell használni.
#7 Szerinted min volt a guard, ha nem telefonon?
A steam guard csak egy OK gomb kb. amivel igazolod hogy aha én vagyok a fiók gazdája.
Ez csak egy sima offline kétlépcsős azonosítás, ami kb arra jó hogy ha leírtad egy cetlire a jelszavad meg az email címed, és valaki megtalálja akkor ne tudjon belépni.
Adatlopás ellen semmit nem véd, mivel előre generált kódokat tartalmaz, amit offlineba is bármikor el lehet érni mobilon.
Próbáld ki, kinyomod a netet a telefonodon de a kódokhoz ugyan úgy hozzáférsz :DDD
Mikor felrakod a telefonodra a guardot, akkor kapsz x mennyiségű kódot a mobilra, meg ugyan azokat a kódokat megkapod a steam fiókodra is, amiből a későbbiekben majd vesézgetni fog melyiket generálja ki neked.
Ezek a kódok fixen ott lesznek a telefonodon és a fiókodon, soha nem fognak megváltozni csak ha telefont cserélnél.
A guard semmit nem figyel, hogy ki honnan milyen gépről akar belépni mivel offlineban is megy...feltételezem van steam fiókod (ha már hozzászóltál a kérdéshez) és használod a steam mobilos alkalmazást szóval ezeket tudnod kéne.
Mint ahogy azt is tudnod kéne, hogy a guardot ki lehet kapcsolni az adatvédelmi beállításaid között.
Onnantól kezdve hogy te le okéztad a belépést a kamu oldalra a guardal, ugyan úgy hozzáférnek a fiókodhoz. Sőt azonnal ki is kapcsolják a guard funkciót bármi akadály nélkül. Nyilván nem ember hanem a szoftver amivel lenyúlják az adataid, és megváltoztatják azokat a másodperc töredéke alatt.
Én a kezdetek óta használom a steam guardot mobilon mivel enélkül nem tudnék semmit eladni vagy cserélni a raktáramból.
Azért mondtam hogy akinek kicsit is komolyabb steam fiókja van annak kötelező a guard hogy tudjon a piacon kereskedni-cserélni a cuccaival. Nem hülyeségből írta fentebb, hogy semmit nem ér a guard. Ha érne bármit is akkor nem csalták volna ki az adataimat.
Másrészt én se arra pazarlom az időmet, hogy kamu kisregényeket írjak ide. Hanem hogy lássa más is milyen könnyen és egyszerűen ki tudják csalni az adatait, annak ellenére hogy a megbízható és szeretett steam guardjuk ott duruzsol a telefonon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!