Lehetséges, hogy valaki elfeljet sakkozni?
Régen 1700-as szintű játékosokat meg tudtam verni!
Ma meg már 1400-1500-as játékosoktól is kikapok!
Ez hogy lehet? Amikor a lichess.org-on is gép
ellen 1900-as élő ellen nyertem! Meg 1700-as
szinten is meg szoktam tudni verni!
Most létezik ilyen, hogy elfeljt valaki sakkozni?
Ennyit nem zuhanhat az élő!
Nem tudom a pontos kiszámítás menetét.
Élő Árpád nevéhez köthető, találtam valami kis leírást.
Az ÉLŐ-pontszám változását lényegében három tényező befolyásolja:
játszma kimenetele (eredmény)
játékosok ÉLŐ-pontszám különbsége
játékos szorzója (ez függ a lejátszott sakkjátszmák számától, a játékos ÉLŐ-pontszámától és a verseny típusától is)
K=30, az első 30 ÉLŐ-s ellenfél elleni játszmában
K=15, a 2400-as pontszám alatti játékosok esetében
K=10, ha a játékos egyszer már elérte a 2400-as pontszámot.
K=20, kizárólag rapid és schnell játék-műfajok esetén.
Igazából nem ez a lényeg, csak nem értem mi történhetett.
Mással is fordult már elő ilyen, nem értem miért voltam akkor jó, most meg miért vagyok kezdő szinten.
#2 pedig jö lenne tudni a menetét, mert lehet hogy az a kulcs.
Mondok egy példát.
Tegyük fel, hogy te 10 mp alatt futsz le 100 métert. Részt veszel el futóversenyen, amin a 3. helyezést éred el. 1 év múlva mondjuk még mindig 10 mp alatt futod a százat, de csak 8. lettél. Te nem futsz kevésbé gyorsan, csak már többen futják le kevesebb mint 10 mp alatt a távot. Szóval hátrébb kerültél a ranglétrán.
Vagy másik példa, tegyük fel, hogy az idősebb, nagy pontszámmal rendelkező játékosok kiöregszenek, visszavonulnak és/vagy a sakk veszít a népszerűségéből. Ilyenkor a fiatalabb generációnak kevesebb lehetősége lesz nagy pontszámú ellenfelek ellen győzni, csökken a pontnövekedés mértéke, kisebb lesz az átlagpontszám. De ettől még játszhatnak ugyamolyan jól.
Figyelj szerintem nem tudsz játszani, ezért nem érted.
Persze ez nem baj, biztosan segítő szándékkal írsz.
Ez elég bonyolult maga a rendszer is.
Szerintem csak vissza kell rázódnom egy picit és remélhetőleg megint 1800 környékén leszek. Persze ez sem egy túl magas szint, csak közelebb áll a reális régi játékerőmhöz.
Úgy, hogy az 1440-es edzésben volt. Rákészült a partira, lehet, hogy nem tudatosan, de minden nap foglalkozott a sakkal. Taktikákkal, megnyitás és végjáték elmélettel. Középjáték stratégiákkal, minden nap videókat nézett.
Te ugyanannyit foglalkoztál vele hónapokon keresztül, mint amikor 1800+ voltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!