Xbox onex vagy xbox one s között mennyire van különbség?
Több az X memóriája, erősebb grafikus vezérlő van benne, mint az S-ben. De a játékok 100%-ig kompatibilisek, nincs olyan, hogy valami csak az X verzión futna.
Kizárt, hogy a GTA 6 erre a generációra jönne. A Rockstar Games sosem dolgozik egyszerre két játékon, és most fejezték be a Red Dead Redemption 2-t. Minimum 3 év a következő GTA, de inkább 5. Addigra már a következő konzolgeneráció fog uralkodni.
Az Xbox One később gyártott, vékonyított, némileg feljavított, de teljesítményben nem erősebb változata az Xbox One S. Az Xbox One X (milyen idióta név ez?) pedig egy jóval nagyobb teljesítményű konzol. Kifejezetten a 4k felbontás támogatásához hozták ki.
Egy 40-45 col közötti, jó minőségű 4k tv olyan 100-120 ezer forint körül van. Gagyi márkásat már valószínűleg ennél olcsóbban is találsz, sima full HD tv-t pedig szerintem már nem éri meg venni, minimálisan olcsóbb csak mint egy 4k felbontású. HDMI csatlakozó pedig szinte mindegyik monitoron és TV-n van, ami nem egy őskövület. Amin nincs, azt már inkább hanyagolnám, az átalakítók sokszor rohadt drágák tudnak lenni és az sem mindegy, hogy milyet veszel.
Hírek szerint a GTA 6 már nem fog működni a mostani generációs konzolokon, csak a következőn. Ez azt jelenti, hogy se PS4-en, se PS4 Pro-n, se PS 4 Slim-en, se egyik Xbox One verzión nem fog működni. Persze ezek a hírek simán lehetnek kacsák is. A konzolgeneráció váltáskor érkező játékok jellemzően megjelennek a régi és az új generációra is.
Tehát ha a cél csak és kizárólag a GTA 6, akkor nem vennék most konzolt. Leghamarabb 2020 karácsony környékén jön az új generáció, a GTA 6 meg az isten tudja mikor.
Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor én most egy PS4 Pro-t vennék inkább az exklúzív játékok miatt és mellé egy 4k tv-t (tavaly nyáron épp ezt csináltam, akkor az egész kijött 240 ezer forintból).
Ha nem érdekelnek az exklúzív játékok - amik csak PS4-re jelentek meg - akkor egy Xbox One S lehet a legjobb megoldás, mert tudtommal most ez a legolcsóbb konzol. Ezen a GTA 5 biztosan normálisan fog futni, a 6 pedig kérdéses, de inkább én is arra hajlok, hogy nem fog működni rajta.
Hát a felbontás. Az hogy hány pixelből (kicsike pontból) épül fel a kép a képernyőn. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy kép minél több pixelből épül fel, annál szebb, kevésbé látszik rajta nagy méretű kijelzőn az, hogy "kockás".
Tessék, itt ábrával is illusztrálva van: [link]
Egyébként jelenleg nem túl sok játék támogatja a 4k felbontást, de valószínűleg a következő generációtól fogva ez általános lesz (ettől függetlenül lehet majd Full HD-ben is játszani). A mostani konzolok is támogatják még a sima HD-t is, noha ilyen kijelzők már alig vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!