Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Xbox onex vagy xbox one s...

Xbox onex vagy xbox one s között mennyire van különbség?

Figyelt kérdés
A GTA 6 fog működni Xbox oneon?
2019. máj. 4. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Több az X memóriája, erősebb grafikus vezérlő van benne, mint az S-ben. De a játékok 100%-ig kompatibilisek, nincs olyan, hogy valami csak az X verzión futna.

Kizárt, hogy a GTA 6 erre a generációra jönne. A Rockstar Games sosem dolgozik egyszerre két játékon, és most fejezték be a Red Dead Redemption 2-t. Minimum 3 év a következő GTA, de inkább 5. Addigra már a következő konzolgeneráció fog uralkodni.

2019. máj. 4. 23:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor engem egy boltban félretájékoztattak, mert azt mondták nincs különbség a kettő között teljesítményileg, de az xbox one s melegedhet, az xbox one x nem. Még eddig sose vettem Xboxot, a számítógépeknél pedig kb 2-3 évente kéne olyan újítás, hogy jóval költségesebb lenne, mint venni egy xboxot. Nekem a GTA 5 se menne már rendesen, a jelenlegi olyan videokártyáknak és processzoroknak pedig amik kellenek újabb játékokhoz eléggé magas az ára. Az xboxnál még probléma, hogy úgy tudom tv vagy hdmis monitor kell hozzá. Nem tudom, hogy valamilyen usb hdmire átalakítóval meg lehet e oldani ezt a kérdést, vagy milyen árban lehet már olyan tvt vagy monitort venni, ami már jó xboxhoz.
2019. máj. 5. 08:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Az Xbox One később gyártott, vékonyított, némileg feljavított, de teljesítményben nem erősebb változata az Xbox One S. Az Xbox One X (milyen idióta név ez?) pedig egy jóval nagyobb teljesítményű konzol. Kifejezetten a 4k felbontás támogatásához hozták ki.

Egy 40-45 col közötti, jó minőségű 4k tv olyan 100-120 ezer forint körül van. Gagyi márkásat már valószínűleg ennél olcsóbban is találsz, sima full HD tv-t pedig szerintem már nem éri meg venni, minimálisan olcsóbb csak mint egy 4k felbontású. HDMI csatlakozó pedig szinte mindegyik monitoron és TV-n van, ami nem egy őskövület. Amin nincs, azt már inkább hanyagolnám, az átalakítók sokszor rohadt drágák tudnak lenni és az sem mindegy, hogy milyet veszel.

Hírek szerint a GTA 6 már nem fog működni a mostani generációs konzolokon, csak a következőn. Ez azt jelenti, hogy se PS4-en, se PS4 Pro-n, se PS 4 Slim-en, se egyik Xbox One verzión nem fog működni. Persze ezek a hírek simán lehetnek kacsák is. A konzolgeneráció váltáskor érkező játékok jellemzően megjelennek a régi és az új generációra is.

Tehát ha a cél csak és kizárólag a GTA 6, akkor nem vennék most konzolt. Leghamarabb 2020 karácsony környékén jön az új generáció, a GTA 6 meg az isten tudja mikor.

Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor én most egy PS4 Pro-t vennék inkább az exklúzív játékok miatt és mellé egy 4k tv-t (tavaly nyáron épp ezt csináltam, akkor az egész kijött 240 ezer forintból).

Ha nem érdekelnek az exklúzív játékok - amik csak PS4-re jelentek meg - akkor egy Xbox One S lehet a legjobb megoldás, mert tudtommal most ez a legolcsóbb konzol. Ezen a GTA 5 biztosan normálisan fog futni, a 6 pedig kérdéses, de inkább én is arra hajlok, hogy nem fog működni rajta.

2019. máj. 5. 15:58
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Szerintem kivárom azt, hogy megjelenjen a GTA6 és az újabb xbox vagy play station. Akkor bármilyen hdmi kimenettel rendelkező monitor is jó ha jól értem. 4Ks tvben nem is gondolkoztam.
2019. máj. 5. 16:05
 5/7 A kérdező kommentje:
Mi a különbség hatásra a 4k és a full hd között? Nekem teljesen jó a full hd.
2019. máj. 5. 16:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát a felbontás. Az hogy hány pixelből (kicsike pontból) épül fel a kép a képernyőn. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy kép minél több pixelből épül fel, annál szebb, kevésbé látszik rajta nagy méretű kijelzőn az, hogy "kockás".

Tessék, itt ábrával is illusztrálva van: [link]

Egyébként jelenleg nem túl sok játék támogatja a 4k felbontást, de valószínűleg a következő generációtól fogva ez általános lesz (ettől függetlenül lehet majd Full HD-ben is játszani). A mostani konzolok is támogatják még a sima HD-t is, noha ilyen kijelzők már alig vannak.

2019. máj. 5. 16:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Tudom hogy a 4k jobb de nekem jó a full hd
2019. máj. 5. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!