Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogy kell játszani a Gwynt...

Hogy kell játszani a Gwynt nevű kártyajátékot a Witcher 3-ban?

Figyelt kérdés

Elkezdtem a W3-at játszani, de az elején nem igazán érdekelt ez a beépített kártyajáték, így csak gyorsan végigkattintgattam a tutorialt a csókával a kocsmában. Most viszont, ahogy haladok a játék történetében, elkezdett érdekelni, de sehol nem találok róla normális leírást, hogy hogyan is kell játszani. A tutorialt meg már nemm tudom újra elkezdeni (arra sem emléxem már, hogy kivel játszottam).

Megpróbáltam azt is, hogy 1 pénzes téttel játszottam pár partit egy kocsmában, de azon kívül, hogy értelem nélkül dobálgattam a lapokat (azt sem tudtam, mikor mit hová kéne vagy nem kéne rakni), továbbra sem jöttem rá a lényegére.

Szóval ha valaki tudna adni valami jó internetoldalt, ahol leírják egy retardált három éves gyerek szintjén, hogy hogyan is folyik a játék, hogyan kell játszani, azt nagyon megköszönném.

2019. jan. 22. 00:50
 1/6 anonim ***** válasza:
2019. jan. 22. 08:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi, ezt már megtaláltam én is, meg kábé 27 másik oldalt, ahol kábé szóról-szóra ugyanezt írják (csak mindenki másik paklit javasol kezdőnek). De attól, hogy tudom, milyen kártyát kinél lehet beszerezni meg milyen értéke van, attól még nem fogom tudni megérteni a játék menetét.

A videot meg nem értem, ő csak kattintgat össze-vissza, ledobálja a kártyákat és kész. Nem értek abból se semmit se.

Valami olyasmi oldal kéne, ami bemutatja lépésről lépésre egy-két meccs menetét, elmondja, hogy miért éppen azt a kártyát választja, amelyiket, és miért oda teszi, ahová, és ezzel mi fog történni a parti során. Ilyet viszont égen-földön nem találtam, ilyet ismersz, vagy tudnál linkelni?

Azértis fura ez nekem, mert rengeteg kártyajátékot ismerek, sokat snapszereztünk, makaóztunk, ultiztuk, zsíroztunk, römiztünk régen, és majd megőrülök tőle, hogy képtelen vagyok felfogni, hogy működik ez a játék.

2019. jan. 22. 11:11
 3/6 anonim ***** válasza:

A játék lényege egyszerű, több pontod legyen az adott meccs/kör végén, mint az ellenfelednek. Ez azért is kihívás, mert 3 kör van, viszont a paklit nem keverheted újra.

A lerakható kártyák (hacsak nincs valami bónuszuk) nem csinálnak semmit, vannak a pályán és kész.

A paklitól függően érdemes rámenni a duplázásra (kürt), vagy azonos egységek bónuszaira (pl ha 2 van, akkor duplázódik az alap pontja és 2 helyett 4+4 lesz, 3nál 8+8+8 pont stb).

Angol verzióban a játék neve Gwent, így találsz is normálisabb leírásokat meg oktató videókat róla.

2019. jan. 22. 12:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Közel sem annyira nehéz, mint elsőre tűnik, mondom ezt úgy hogy ez az első kártyajáték amivel pc-n játszottam. Lényegében elég csak az alapszabályokat ismerni, taktikázni nem nagyon lehet, max annyi hogy kivársz és nem szórsz ki minden lapot az elején.

Szóval 3 sor van a táblán. A kártya jobb alsó sarkában van egy narancssárga ikon, ez mutatja melyik helyre tudod letenni a lapot.

közelharci (kard ikonnal jelölt) 1.sor,

távolsági (nyílpisztoly) 2.sor,

ostrom (katapult) 3.sor

Eleve nem tudod elrontani hogy hová tedd, mert ha egyszer rákattintasz a lapra a táblán automatikusan felvillan az a mező ahol elhelyezhető. Hiába akarsz egy közelharci lapot az ostrom lapok mezőre tenni, nem fogja engedni a játék. Néhány lapnál van lehetőséged választani, hogy hová szeretnéd tenni. Ezeknél a lapoknál két narancs ikon van pl. egy kard és egy nyílpisztoly. Ha jól emlékszem csak a scoiatel és a szörny frakció néhány lapja rendelkezik ilyen képességgel.

Ami még fontos ha visszanézel a videóra amit linkeltem, bizonyos lapoknál láthatsz szem/kézfogás/szívben egy plusz jelzést. Ez azt jelzi hogy az annak adott lapnak van egy speciális képessége. Ha a jobb egérgombbal ráklikkelsz elolvashatod hogy mi is az a képesség pontosan.

Ennél jobban nem tudom elmagyarázni, és jobb tanító videót se tudok sajnos linkelni. Ne félj tőle, úgy tanulod meg legjobban ha lenyomsz pár meccset, hasznosabb mint akármilyen videó, vagy írás. Biztos vagyok benne hogy néhány kör után érteni fogod.

2019. jan. 22. 16:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azt hiszem már kezdem érteni. Én kidobáltam mindig az első körben az összes kártyát, így nem maradt a második és harmadik körre lapom, ezért nyert mindig a gép.
2019. jan. 23. 21:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem általában az a taktikám, hogy az első körben hagyom nyerni, csak 1-2 kártyát rakok ki + azokat, amik kém lapok (szem a sarokban). Igaz ezek az ellenfél pontjait növelik, de cserébe jár +2 kártya a pakliból a kezembe. Ezután feladom a játékot.. PC-n nem tudom melyik billentyű, PS-n a háromszög 😃 A második körben inkább kivárok, mert sok körben 1-2 lap után feladja a gép. Ilyenkor épp csak annyi kártyát használok, hogy felülmúljam a pontjait. Passzolok és nyerek. A harmadik körben meg mehet a maradék. A legtöbb esetben működik 😃
2020. jan. 31. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!