Honnan tudom meg hogy mikor lesz a következő frissítés a The Sims 4 játékban?
A fejlesztők vagy a játék honlapjának a fórumán általában bejelentik előre, vagy a frissítés napján. Attól még hogy modolt játékot frissítesz, nem lesz semmi baja a játéknak. Azért kell kivenni a modokat, mert nem működnének a játék új kódjával. Ha véletlenül úgy frissítesz, hogy bennemaradtak a modok, simán töröld a játékot és telepítsd újra, így felkerül a gépedre az úgymond "tiszta" verzió.
De nem is rétem, minek modolgatják a játékaikat az emberek, mikor ha egy modolt mentett állást játszol, ahhoz úgyse térhetsz vissza egy frissítés után, elvész. Sose modoltam játékot, pontosan emiatt.
A játék hivatalos oldalán ( [link] ) minden bizonnyal lesznek hírek a következő frissítésekről, de a SimsVIP ( [link] ) oldalára is szoktak posztolni az érkező frissítésekről híreket. Sims-szel kapcsolatos híreket mindig ezeken az oldalakon olvasok.
Egyébként nem kell kivenni a CC-t a frissítéshez. Nem feltétlen lesz minden CC/mod inkompatibilis a frissített verzióval (főleg Sims 4 esetén). Bizonyos game modok, script modok, amik a játék kódjába is belenyúlnak jobban, előfordul, hogy nem fognak működni a frissebb verzióval. Én ilyenkor utánanézek a mod készítőjénél, hogy csinált-e újabb verziót, ha igen, azt letöltöm és felülírom a meglévő mod fájlokat. Ezért is érdemes rendszerezve tartani a Sims 4-es CC-ket, mert könnyebb kiszűrni, mik azok, amik nem működhetnek esetleg, frissítés esetén.
De alapvetően amúgy sem lesz semmi baja a játéknak, ha nem veszed ki a CC-t. A legrosszabb, ami történhet, hogyha valamelyik mod inkompatibilis a frissítéssel, akkor a játék nem indul el, lefagy a töltőképernyőn stb. De frissítéskor a játék amúgy is automatikusan letiltja a beállításokban a modokat, szóval ha nem törlöd/helyezed át a mod fájlokat, akkor is el fog indulni. Frissítés után meg újra engedélyezni kell, hogy használhasd őket.
Egyes játékokat nagyon feldob a modding community, pl. a Sims-sorozat és a Cities: Skylines tipikusan olyan játékok, amiket el nem tudnék képzelni modok nélkül. A fejlesztők is gyakran támogatják a modder közösséget, bizonyos játékok esetén a népszerűbb modok akár hivatalosan is bekerülhetnek a játékba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!