Tudnátok ezekhez hasonló játékokat ajánlani?
Sziasztok!
Mindig is szerettem az építgetős, túlélős játékokat, ahol azt építesz, amit akarsz, és azt rombolsz le, amit akarsz.
Amiket próbáltam:
Minecraft: Mai napig imádom. Még általános iskolás koromban ismertem meg(most egyetemista vagyok, szóval nem most volt :D ), és szeretem is, de legyünk őszinték, grafika terén elavult, akkor is, ha kell neki gép.
Space Engineers: Szintén az egyik kedvencem(pontosabban régi kedvencem), de a kreatív építgetés csak bizonyos ideig köt le, illetve ennek a játéknak nincs értelmes túlélő módja. Annyiból áll a túlélő mód, hogy meg tudsz halni, de a random ellenségek miatt ez sokkal gyakrabban következik be, mint szeretnéd, és akkor kb. mindent elvesztesz. A hajót legalábbis, amin vagy, azt biztos.
Empyrion Galactic Survival: Mint az eddigi kettőt, ezt is imádom. Van rendes túlélő mód, rendes skillfa, az építés sokkal egyszerűbb, mint a Space Engineers-ben, és az irányítás is könnyebb. Ami negatívum számomra, hogy gyakran előfordul, hogy frissítés után nem kompatibilis a játék a régi mentéssel(legalábbis nem teljesen, pl. ami az új játéknál alap felszereltség, azt nem kapod meg régi mentésnél), illetve a környezeti hatásokat(sugárzás, hő, stb.) nem gondolták át rendesen, és irreálisan gyorsan megöl. Nem beszélve a túlságosan is kitartó szörnyekről, amik a fél bolygón át üldöznek, de megfordulni nem tudsz, hogy visszatámadj, mert akkor háttal haladva lassabb vagy, és megölnek. Ergo, úgy kell játszanod, hogy ne égj szét a sivatagban(ami lehetetlen, ha nem a legrövidebb úton mész), de közben kerüld el az ellenséget, mert ha meglát, csak idő kérdése, és meghalsz(tehát besz*ptad). Egy kisebb gond(vagy nem gond, ez csak nézőpont kérdése), hogy a felszín bányászásakor szerzett dolgokat nem tudod letenni. Ehelyett van egy amolyan terrain feltöltő eszközöd, ami úgymond betömi a lyukat, de a tömött részen a textúra eltér a felszín többi részétől. És lesz a füves mezőn egy szürke folt, ami nem tűnik el. Erre mondanám azt, hogy akkor nem piszkálom a felszínt, de ha a támadók szétlövik, akkor szintén csak foltos lesz. És nem akarok úgy építeni, hogy hamarosan egy csatatérre fog hasonlítani a placc. :D
7 Days to Die: Mily' meglepő, ez is az egyik kedvencem. Igazából itt negatívumot nem is nagyon tudnék mondani. Talán csak a víz viselkedése, hogy ha egy vízen lévő blokk eltűnik, akkor egy elég csúnya grafikai bug kerül a helyére. Ezzel a játékkal valójában csak a hangulata a gond(időnként). Ha zombis túlélő játékot akarok, akkor ez a tökéletes játék a számomra. Viszont ha csak építgetni akarok, békésen éldegélni(mert épp nincs kedvem lövöldözni mondjuk), akkor a sok hulla, szemét, meg hátborzongató hang mindig átlagon felül tartja a pulzusomat, ami nem is lenne gond, ha az lenne a cél. :D
Szóval a játék, amit szeretnék:
-Grafika nagyon nem számít, de azért ha lehet, a Minecraft-nál legyen jobb.
-Legyen bőven lehetőség az építés terén.
-Minden blokk legyen kiüthető. Szóval lehessen ásni, bányászni, akár a hegy belsejében is. Ez mindenképp fontos lenne!
-Mindenképpen legyenek túlélő elemei! Élelem, víz, stb... Nem kell annyira részletesnek lennie, hogy betegségek, csonttörés(mint a 7D2D-ban), de ha ilyenek is vannak, az se gond. :D
-Mint mondtam, túlélő legyen, szóval legyenek benne ellenségek, de azért ne haljak meg fél percenként. És ne legyek feltétlenül rákényszerülve a harcra. Vagy ha mégis, akkor én legyek a célpont, és ne rombolják le az építményeimet. :D
-Ha a világ véletlenszerűen generált, az is csak előny, de ha előre megtervezett, az is jó, ha tudsz rajta módosítani.
Ezek lennének azok a feltételek, amelyeknek szeretném, ha eleget tenne a játék. Kerestem rengeteget, de végül mindig csak a fent említett játékokra bukkantam. A Rising World keltette még fel az érdeklődésemet. Esetleg ha valaki most is aktívan játszik vele, szívesen fogadnám a véleményét róla. Illetve a Dual Universe érdekel még, de az túl drága, és túl kevés információ van róla ahhoz, hogy megvegyem. A No Man's Sky-t is nagyon szeretem. Azzal meg az a gond, hogy a játék lételeme a felfedezés. Építeni viszont csak bázist tudsz, ahhoz pedig le kell mondanod a felfedezésről, mert amennyire tudom, a térképen waypoint-okat elhelyezni nem lehet. Szóval ha eltévedsz, bukod a bázist. Esetleg ha majd lehet saját anyahajót építeni, és azokkal is leszállni bolygókra, akkor fog érdekelni.
Szóval ebben kérném a segítségeteket. Mint mondtam, sokat kerestem, de csak ezeket találtam. Ha esetleg valaki ismer még hasonló építgetős, túlélős játékokat, nagyon örülnék, ha szólna. Előre is köszönöm a válaszokat! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!