Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan lehetne ezt a minecraft...

Hogyan lehetne ezt a minecraft szervert megcsinálni?

Figyelt kérdés
Tegnap két kerek órán keresztül szórakoztam vele, hogy létre hozzak egy halál egyszerű 1.6.4-es tört hamachi szervert, de egyszerűen nem jött össze. Mivel már a microsoft uralja a minecraftot, így a 1.6.4 server.jar fájl-t is elég nehézkes volt megtalálni, de letöltöttük, szereztünk egy torent eval-os minecraft-ot a megfelelő verzió számban, megcsináltuk hamachi-t is, de egyszerűen nem bírt barátom fellépni a szerveremre. Átírogattam a serverpromeritiest pont ahogy a videóban mutatták, addig be is engedte, de valamiért a server port-al már bajai voltak. Mi lehet az oka, valaki aki otthon van szerver készítésben tudna segíteni? csak egyszerűen egy kis nosztalgiát szeretnénk semmi extrát, játszani egy két mappon chillbe, de nem értem hol akadok el, régebben ez működött, mondjuk akkor még nem microfostos volt a minecraft.. Előre is köszi a válaszokat

2018. szept. 30. 09:20
 1/3 anonim ***** válasza:

mondjuk a komplett server.properties fájl tartalmát bemásolhattad volna ide, ha notepad++ szal nyitod meg, akkor sorokra is tördeli, mert így bármi lehet a gond, a beállításoktól kezdve a hibás jar fájlon át a hamachi használatáig bezáróan.

Röviden: Az a baja, hogy nem megy.

2018. szept. 30. 13:12
 2/3 A kérdező kommentje:
a komplett server properitiest azért nem másoltam be mert ugye csomó bizalmas információ mint egyéni IP cím is benne van, de nem tudom mit segít ez az egészen, mert ennek formailag minden videóban ugyan úgy kell kinéznie, véletlenül nem a java fájl leírásaira gondoltál?
2018. szept. 30. 17:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Biztosan nem, mert kapásból ott a server-ip= ahova a saját hamachi-s IPv4 adatot kell beírni, vagy soha nem is fog menni (ami alapjáraton üres), de mivel nem osztasz meg semmi lényegi infót ezt most lehet vagy sikerült helyesen beírni vagy sem (mondjuk hamachiban van másolási lehetőség, de ott meg a portot kell törölni a végéről). Ezért nem ártott volna leírni.

Ahogy az sem mindegy, mikor állítottad be, mert Hamachi minden gép újraindításnál szereti a külső, kiküldött IP-t átírni, szóval minden hamachi indításkor meg kell nézni, nem változott-e az IP kiosztás, ha igen, akkor utána kell állítani a hamachit.

25565 port az alapértelmezett, azt nem is kell piszkálni.

Kérdés milyen szerver fájlt szedtél le, mert alapjáraton modolt szerverre sima vanilla klienssel az életben fel nem enged, ahogy ez fordítva is igaz.

Aztán ott van maga a hamachi, ha zárolod vagy VPN mögé rejted a hálózatot, akkor megint nem fog menni (bár ez igaz a sima net elérésedre, ha router vagy modem beállításaiban van VPN, azt ki kell kapcsolnod, vagy nem tudnak rád csatlakozni).

Arról se írtál semmit, hogy te magad fel tudsz-e csatlakozni a szerveredre multiból sima local paranccsal vagy az IP+ port számoddal, vagy sem.

2018. okt. 1. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!