DJI Spark (fly more) vagy DJI Mavic Air?
Az utóbbi időben elkezdtem vágyódni egy drón iránt. Youtube on állandóan dronos videókat nézek.
Szeretek videót vágni, fényképezni, bár ritkán van rá időm.
Érdemesebb lenne spórolni tovább és inkább egy mavic air-t venni?
Mire használnám? Szeretek biciklizni, futni, kirándulni, és mint már említettem fotózni.
Egy drón új perspektívához adna lehetőséget.
Kicsit aggódok a szabályozás miatt, engedély igénylés minden repülés előtt...
Ha csak saját célra fotózol ingyér, akkor csak légy körültekintő, és minden okés lesz. 100-ból 99 drónos engedély nélkül repül. Nem azt akarom mondani, hogy ez így okés, de ha ezen komolyan változtatni akarnának, akkor előszöris egy normális szabályozást kell létrehozni. Mert a jelenlegi feltételeket sajnos lehetetlen teljesíteni. Kell légtérhasználati engedély (30 nappal repülés előtt igényelni kell), drónpilóta-engedély, biztosítás, engedély azoktól, akik birtoka felett átrepülsz, nem mehetsz emberek, épületek, utak, autók közelébe, ezen kívül szükség van 3 szál koboldszőrre és egy szűz lány vérére ahhoz, hogy repülhess. Szóval a szabályozásról ennyit. Amíg teljesíthetetlen, addig ne várják el, hogy teljesítsem. Egyebként 2 éve drónozok, eddig még nem volt gondom. Ha valaki nagyon kötekedni akar, mondd azt, hogy ez csak egy modellrepülögép, és a kamera kizárólag a biztonság (automatikus akadályelkerülés) kedvéért van fent, mert még kezdő vagy.
Vissza a fő kérdéshez: ha dolgozni akarsz vele (fizetett fotózás, videózás), mégtöbb engedély kell, szóval azt szerintem felejtsd el. Hobbira meg a 2 közül mindkettő tökéletes. Viszont mindkettő wifis. Nagyon ideális körülmények között elmennek 2-4km-t, de olyan ritkán van. A reális 700m-1500m. És nem is a hatótáv a zavaró, mert 1km azért szerintem bőven elég. Sokkal zavaróbb, hogy a jel nem oylan stabil, mint a Lightbridge-nél, vagy Occu-syncnél. Éppen ezért amit a helyedben én vennék, az egy használt DJI Mavic Pro lenne. Annak a repideje is jó, és említetted, hogy fotózol, minden egyes plusz perccel több időd van egy jó fotó elkészítésére. Más ok, ami miatt azt venném, hogy több a beállítási lehetőség, mint a Sparkban (Mavic Airt nem tudom). És mivel nem mai találmány, már nagyrészt el lettek távolítva a gyerekbetegségei. Szóval egy kiforrott gépet kapsz a pénzedért.
Sparkom volt, nagyon jó kis drón, szerettem, de a fotózást és a videózást illetően sok beállítási lehetőséged nincs. Olyan telefonos fílingű. "Fotózz auto módban, oszt jó lesz az". És jó is, a méretéhez képest brutáljó. De azért vannak apró hiányosságai.
Ha nagyon nagyon fontos a szállíthatóság, akkor Air, ha spórolni akarsz, akkor Spark, ha meg egy igazán komoly drónt akarsz, akkor Mavic Pro. És DJI drónt csak használtan vennék. Mert a vadiúj gépek előfordul, hogy hibásak, a használtak meg már valakinél bizonyítottak. Ja és spórolsz velük. DJI Adok-veszek Fb csoportot ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!