Miért nem kerültek bele ezek/ők a Mass Effect játékokba?
Figyelt kérdés
Nem régiben fejeztem be 3. Mass Effect könyvet Drew Karpyshyn-tól, elvileg van még egy 4. része is a könyv sorozatnak, de az már másik írótól van és elég alacsony színvonalú műnek mondják, tele ellentmondásokkal, ezért én inkább azt hagyom is. Persze a kérdésem nem ebben a témában van. Ahogy olvastam a könyveket láttam mennyi potenciál lett volna egyes karakterekben(vagy csak én gondolom így?), miért nem került bele a játékba például Gillian vagy Kahlee Sanders(tudom ő benne volt, mint mellékkarakter). Például Gilliant simán elfogadtam volna, mint Cerberus gyűlölő csapattag, aki eléggé gyilkos biotik képességgel rendelkezik. Te mit gondoltok?(Az esetleges hibákért elnézést!)2018. máj. 8. 15:41
1/4 anonim válasza:
Nem olvastam egyik ME könyvet sem, de feltételezésem szerint az lehetett a fő oka, hogy nem akarták, hogy a játékélmény függővé váljon a könyvtől. A Mass Effect alapvetően egy játékszéria, a könyvek pedig mindössze kiegészítik a világát. Éppezért az első és lgfontosabb, hogy a játékok maguk önmagukban egészek és élvezhetőek legyenek. Ha a játék már feltételezné, hogy te a könyvből ismersz egy karaktert, és úgy vezetné be a játékban, az sokakat összezavarna, rontana a játékélményen. Vagy bevezethették volna a játékban is mint új, ismeretlen karakter, de az meg azoknak lenne frusztráló, akik olvasták a könyveket, mert a játék ismét nulláról építi fel az adott karaktert. Így mint olyan, a legjobb megoldás, ha ezek a karakterek nem, vagy csak 'cameo' szinten jelennek meg a játékban, amolyan easter egg jelelggel, így a játék bólint egyet a könyvek felé, de ha nem esik le az utalás, akkor sem veszítesz semmit.
2/4 A kérdező kommentje:
Szerintem remekül megállta volna a helyét egy új karakterként Gillian, mivel David Anderson is szerepelt, pedig ő is a könyv(ek) főszereplője. Például az Mass effect 1. részében végig utal Sarenre és az ő kapcsolatukra amit egy sima játékos nem érthet, de egy párbeszédben elmondta aki nem tudta a történetet. Így szerintem meg lehetett volna oldani Gillian Grayson vagy Kahlee Sanders esetében is.
2018. máj. 9. 18:24
3/4 anonim válasza:
Sanders a Grissom Akadémia igazgatója. A 3. részben feltűnik Sanders és Jack is ott tanít.
4/4 anonim válasza:
Tudom, hogy későn írok, de először csak a játékok voltak. Drew Karpyshyn volt a fő írója a star wars the Knight of the old Republic-nak amit még a Bioware készített. Ez a stúdió Karpyshynnal karöltve alkották meg ezt a csodálatra méltóan kidolgozott univerzumot (a 3. Részben már nem vett részt. Talán ezért is lett ulyan híg f*s állagú a vége, de ez teljes mértékben szubjektív. Megértés ha valaki szereti, nem akarok se kibe belekötni). A játékok után állt neki megírni a könyveket, ezzel tágítva ezt az univerzumot. Nem olvastam a könyveket, de igen, elvileg a 4 olyan szar lett, hogy azt már a dánok le is tagadják, csakúgy mint az andromeda-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!