Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Lehet airsoftozni Budapesten...

Lehet airsoftozni Budapesten a népligeti kis parkban?

Figyelt kérdés

Pár barátommal airsoft 4v4 versenyt szeretnénk játszani, és az első helyszínnek ezt találtuk megfelelőnek.

Ezzel nem sértenénk szabályt vagy törvényt?

2018. ápr. 15. 19:46
 1/10 anonim ***** válasza:
mivel közterület, engedélyt kell kérni az önkormányzattól (illetve az önkormányzat kérhet időlefoglalás miatt valamekkora díjat, hiszen rendezvény van ott).
2018. ápr. 15. 20:35
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem abszolút nem. Eleve közterület, az arra kerülő embereket veszélyeztetnétek, a fegyverek esetleg félelmet keltenek a járőkelőkben. stb... Nem is tudom honnan jött ez az elborult ötlet.

Keressetek egy elzárt magánterületet aztán ott bohóckodhattok.

2018. ápr. 15. 21:07
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem bohóckodni akarunk, hanem airsoftozni, nem olvastad el rendesen?:(
2018. ápr. 15. 21:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt a kérdést komolyan gondoltad, akkor csak bohóckodásnak tudom nevezni amit csinálnátok.
2018. ápr. 15. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Te nem érted, airsoftozni csak arra kijelölt és lefoglalt magánterületen lehet, ahol biztosítva van, hogy csak oda tartozó személyzet léphet be a területre a rendezvény időtartama alatt.

Mit csinálsz ha a nagy szórakozásban mellélősz és kilövöd valaki szemét hm? Mit gondolsz kit vesznek elő? Téged, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés ne adj isten gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt feljelentenek, mész a rendőrségre és ha csúnyán alakul, akár felfüggesztett vagy valós börtönbüntetés is lehet a vége (az akár milliós pénzbírságról nem is beszélve).

Ideje lenne fejben felnőni, nem úgy van kimegyünk aztán puffogtatunk.

Kimehettek, de ha bárki feljelent neked kell magyarázkodni a rendőrnek mit keresel ott igazi fegyverrel/(nek kinéző játékpuskával) (és remélhetőleg a rendőr nem kapja elő a saját maga igazi fegyverét, mert attól mentsen meg téged a sors, hogy magyar rendőrnek fegyvert kelljen használnia).

2018. ápr. 15. 21:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyébként nálunk megtörtént a lakótelepen hogy egy szellemi sérült "gyerek" játékpisztollyal mászkált meg lövöldözést imitált. Az egyik lakó kihívta a rendőröket, aztán a kommandósok jöttek ki.
2018. ápr. 15. 21:58
 7/10 anonim ***** válasza:
BME-n is volt, hogy április elsején bejöttek star wars paródiázni, egyiknél volt egy pisztoly (arisoft), nem fogta rá senkire, csak a jelmezhez volt, aztán 3 TEK-es döngölte a földbe, csattant szépet a kockakövön.
2018. ápr. 15. 22:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az első válaszolónak a választ, Tied volt mind közül az egyetlen értelmes. Nem volt benne degradálás, fölösleges “okítás”.

Lehet Te is ugyan azt gondolod, mint a többi, de volt eszed és megtartottad magadnak, csak a kérdésre válaszoltál, ami engem érdekelt.

Mégegyszer köszönöm:)

2018. ápr. 15. 22:45
 9/10 anonim ***** válasza:

nem csak az elsőnél válaszoltam, de sebaj.

Én több évig airsoftoztam és az ottani tanulságokat osztottam meg.

Mindenféle vicceskedés nélkül, ha nem jelented be előre, nem kérsz helyet/időt stb, annak komoly következményei lehetnek. Voltam csapattal olyan meccsen, ahol elfelejtették kijelölni az erdőben a terület végét, csapatfőnök sikeresen kikommandózott az erdőből, a rendőr meg az út mellett ment kocsival, kipattant aztán a földre nyomta, jó hogy nem lőtték le.

Ezek komoly dolgok. Távolról honnan tudná eldönteni, hogy játék vagy igazi fegyver van nálad? Egyszer felszólít, felé fordulsz puskacsővel és kapsz 2-3 golyót mellbe (feltéve ha mázlival eltalál), nem túl egészséges.

A rosszabbik eset, ha egyből a TEK-et küldik rátok, mert azok biztosan betalálnak.

Alaposan meg kell szervezni, hely, időtartam, terület lezárás, lakosság értesítése (mint hogy nem magánterületre akartok menni, hanem közterületre) és egyéb finomságok.

Szerintem messze jobban jártok, ha kiutaztok Budapestről vidék irányába és ott elmentek erdőbe egymással szórakozni, kisebb az esélye, hogy belefuttok valakibe, pár óra után meg hazautaztok.

2018. ápr. 16. 14:31
 10/10 anonim válasza:
Egyszer bármit lehet... Találkozunk a híradóban. Viccet félretéve, legyen eszed...
2018. jún. 19. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!