Hogyan szedjem le a festéket a makettemről?
Szerintem is higitó a nyerő.
Illetve ha van időd akkor 200csiszoló papir.
Mióta oldja az alkohol a zománctípusú festéket??
Nálam bevált:párszáz ft-ért veszel szi-ti, vagy hasonló granulátumos lefolyótisztítót.(ha van türelmed, érdemes kicsit leszitálni, mert a benne lévő alu-forgács csak a reakciót gyorsítja az eredeti használatnál)Amennyiben régebbi a makett, valamenyire szétszedhető, próbáld elemekre bontani! (pár év után egyes ragasztók kis erőbehatásra is "szépen" elengedik az alkatrészeket!)Ezután old fel a granulátumot,várd meg, amíg elpezsgi magát, aztán ebben az oldatban áztasd az alkatrészeket kb 24-30órát.A fürdőből kivéve puha ronggyal,a szintkülönbségeknél puha sörtéjű fogkefével eltávolítható a festék!
U.I.:nekem ezzel a módszerrel egy '90-es évek elején gyerekfejjel összerakott, valami sufniban talált rettenetes zománccal összekent makettet sikerült renoválnom.....Ja,a töménység:2dl vízhez én 3 kiskanál granulátumot adtam. A műanyagot nem támadja meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!