Hogy hívják ezt a papíron játszható játékot?
Még kisgyermek koromban játszottuk ezt sokszor az iskolában. Most az angol megfelelőjét találtam meg, de akárhogy kerestem, kutattam nem találtam rá magyarul. Az angol neve: MASH.
A játék lényege az, hogy a másik személynek a jövőjét "jósoljuk" meg, méghozzá úgy, hogy felírunk egy pár főbb kategóriát (pl.: lakás, gyerek, állás stb.), azok alá írunk 4 pontot (pl.: gyerek kategória alá 0-4ig a számokat, állás kategória alá 4 állást, lakás kategória alá 4 típusú lakást, stb.). Na innentől már nekem nem túl tiszták az emlékeim, lényeg az, hogy amikor minden le van írva, akkor valahogy bekerül a játékba egy szám. Pl.: a 7-es szám kerül be, ezáltal minden hetedik pontot kihúzunk. Akkor van vége a játéknak, hogyha minden kategóriában csak egy pont maradt hátra. Tehát mondjuk gyerek kategóriánál megmaradt kihúzatlanul a 3-mas szám, akkor az azt jelentette, hogy a jövőben 3 gyereked lesz. Ha a lakás kategóriában megmaradt a kertes ház, akkor kertes házad lesz ha felnősz. És így tovább.
Tudom, hogy nem igazán tudok a legpontosabban fogalmazni, de remélem értehtő voltam valamenyire. Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! :-)
Most úgy játszák a gyerekek, hogy körberajzolják a tenyerét egy papíron annak, akinek jósolnak.
Minden ujjra írnak 4 szót
- ki lesz a férjed/feleséged
- hol fogsz lakni
- mi lesz a foglalkozásod
- hány gyereked lesz
és még valamit, de nem jut eszembe.
A 4 szóból hármat az a személy mond, akinek jósolnak, a negyediket a "jós" írja be. Általában vicces dolgokat írnak, például 100 gyereked lesz, kukában fogsz lakni, stb.
Ezután kérik, hogy mondjon egy számot és azzal számolva húznak ki sorokat, ami marad ujjanként, azt jósolták meg.
A játék nevét nem tudom sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!