Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szerintetek a Minecraft-ban...

He84 kérdése:

Szerintetek a Minecraft-ban nem fura kissé, hogy élénk kék a víz, szinte királykék?

Figyelt kérdés

Nekem valahogy mindig is némiképp fura volt, csak részben tudtam elfogadni. Ám amióta tudok forráscsomagot (resource pack-et) készíteni a Minecraft-hoz (2018-ban tanultam meg január végén), azóta egyáltalán nem gond, ahhoz abban átszíneztem világosabb szürkéskékre a vizet, amitől életszerűbb. Ehhez hasonlóra (ez nem az enyém, csak neten talált másik):

[link]

Nekem így sokkal jobban tetszik és ezen kívül a kis forráscsomagomban 1-2 egyéb apróbb módosítást is csináltam a víz színén kívül.

2018. febr. 3. 22:36
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Hát, nekem ez volt a legkevésbé fura a Minecraftban. :D
2018. febr. 3. 22:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Hmm oké. Ízlések és pofonok itt is jelen lehetnek. De nekem nem csak a Minecraft-ban, hanem akár bármilyen egyéb játékokban is kissé fura az élénk, királykék víz, meg egyéb jobban eltérő természeti színek.
2018. febr. 3. 23:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Azóta végül bizonyos ok miatt az eredeti élénk kék vizet sötétebb kékké csináltam a forráscsomagomba. A lényeg az, hogy kéken belül ne olyan élénk királykék legyen, hanem vagy világosabb, mely enyhén szürkés, vagy sötétebb kék, amely szintén enyhén szürkés. A bizonyos ok pedig leginkább az, hogy az üvegekben lévő vizet és ügyetlen bájitalt sehogy nem tudtam kékről átszínezni. Utánanéztem itt-ott, meg minden, de nem igazán van rá megoldás. Az alap élénk királykék víznél azonban valamivel sötétebb a színük, ezért is jobb végül a sötétebb kék víz enyhe szürke árnyalattal.
2018. febr. 14. 14:38
 4/6 anonim ***** válasza:
82%

Firstworldproblem... :)

De ha ennyire zavar a dolog akkor miért nem keresel inkább egy texture packot a neten, annyi van mint égen a csillag, biztos találsz magadnak megfelelőt, egyszerűbb mint csinálni. Persze nem akarlak lebeszélni, csak ajánlom hogy nézz körül. Én pl. a joliecraft-nál kötöttem ki, bírja a régi gépem és még meseszerűen szép is, egy kanadai illusztrátor munkája.

2018. márc. 12. 11:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Keresgéltem korábban, láttam 1-2 jó sötétebb kék vizű forráscsomagot. Ám az volt a gond, hogy mindegyiknél nem csak a víz volt megváltoztatva, hanem a fű, meg még jó pár egyéb dolog is. Márpedig én ezt nem akartam és nem akartam törölni se a forráscsomagból, nehogy esetleg textúrahiány lépjen fel rosszabb esetben. Így végül részben emiatt elkezdtem megtanulni és csinálni saját forráscsomagot, amiben a víz már sötétebb kék. Ezen kívül úgy gondoltam, hogy mivel már tudok forráscsomagot készíteni, nem olyan nehéz és szívesen is csinálom (néha szeretek képszerkesztést folytatni), így végül a sötétebb kék víz mellé jöttek egyéb ötleteim is, hogy még miken változtassak esetleg egy keveset. De nem a fű, meg egyéb ilyesmik színén. Hanem bizonyos állatok, szörnyek textúráján itt-ott egy keveset. Végül heteken át csináltam, mert jöttek ötletek, majd kész lett és végül feltöltöttem, megosztottam a Minecraft CurseForge weboldalon Little Changes néven, rá lehet keresni, vannak ott hozzá saját screenshot-ok is az Images lapfülön belül. A leírásban meg a legtöbb változtatás meg van említve, de nem mindegyik azért, hogy legyen minek kiderülnie, na meg így is szép lista lett. Majd a DeviantArt-on is megosztottam ugyanazzal a leírással. A CurseForge oldalon más a nevem, de a DeviantArt-on ugyanaz, mint ami itt.
2018. márc. 18. 22:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja és az lemaradt hogy nem csak néhány állat, szörny textúráját módosítottam kicsit, hanem néhány blokkét is. Plusz 1.11.2-es és 1.12.2-es verziókhoz csináltam meg.
2018. márc. 18. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!