Milyen tanácsotok, tippetek van a "gyilkosos" társasjátékkal kapcsolatban, azoknak akik most fogják először játszani?
Először is kellene egy pontos játékleírás de azt megoldom, mivel a neten találtam 4-5 helyen leírást és abból összekovácsolok egyet, amiben minden benne van.
Igazából az is nagy segítség lenne, ha valaki elmondaná hogy milyen szabály legyen, illetve ne legyen benne.
Másodszor nekem kevésnek tűnik az 1 nyomozó és 2 gyilkos szerepkiosztás. Milyen szereplőket érdemes még beletenni a játékba?
Harmadszor jól jönne valami tipp, hogy melyik szereplőnek mire kell figyelni, hogy tudja érvényesíteni az érdekeit, csak nagy vonalakban...
.
Előre is köszönök mindenféle segítséget ezzel kapcsolatban!!
Hát azzal hogy "gyilkosos" társasjáték nagyon leszűkítetted a kört már ne haragudj. De talán nem az "alszik a város" című játékra gondoltál? Mert azt elég sokszor játszottuk. Körbe raktuk a székeket és kiválasztottunk sorsolással egy embert, a játékvezetőt aki -ameddig mi csukott szemmel a térdünkre hajolva ültünk (ilyenkor a játékvezető azt mondja, hogy alszik a város)- kiválaszt először 2-4 gyilkost függően a játékosok számától(pl amikor táborban játszottuk 16-an akkor 2 volt, osztályban 35-en vagyunk ott 4 volt), majd 2 rendőrt(bőven elég annyi) aztán a 1-2 orvos következik. Aztán szól, hogy a gyilkosok felkelhetnek. Fejenkét 1-1 emberre rámutatnak. A játékvezető szól a gyilkosoknak hogy a gyilkosok is alszanak majd szól, hogy a rendőrök felkelhetnek egymással mutogatással megbeszélik, hogy ki lehet a gyilkos és rámutatnak, majd szól a játékvezető, hogy alszanak a rendőrök is. Az orvos is felkel, rámutat egy emberre, akire szerinte rámutatott az egyik gyilkos. Majd alszik ő is. A játékvezető szól, hogy felkel a váos és, hogy gyilkosság történt a városban. Azok az emberek akikre rámutattak a gyilkosok kiesik kivétel, hogyha az orvos is rámutatott, mert az életben marad. Az emberek találgatnak, hogy ki lehet a gyilkos, a rendőrök próbálják rávezetni az embereket az ő jelöltjükre, majd érvekkel-ellenérvekkel próbálják meg egymást meggyőzni. Szavazással kiejtenek egy embert, a játékvezető elmondja, hogy tényleg ő volt-e a gyilkos. Minden kiesett ember után a város alszik, majd a gyilkosok újra megölnek 2-4 embert stb. Ez addig folytatódik, míg minden gyilkos meg nem lesz, vagy lejár a játékra szentelt idő.
Bocsi, hogy leírtam úgy az egész játékot, ahogy van, de ezzel együtt leírtam a szerintem legkönnyebb fajtáját, de a szabályok nagyját ti és a tapasztalat alakítja majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!