A The Witcher: Enhanced Editionnel játszok, de valamiért időnként elkezd vibrálni a szöveg. Tudtok erre megoldást? Bővebben lent.
Megvettem Steamen a The Witcher: Enhanced Editiont. Nem olyan jó a gépem, de ezt a játékot (és talán a 2. részét is még) viszi. Voltak problémák az elindítással, de azokat végül sikerült megoldanom. Erre a hibára viszont nem találok megoldást, pedig higgyétek el, többször, órákig kutattam a neten, angolul is, természetesen. Persze lehet, hogy átsiklott a pillantásom a megoldás fölött. Rettenetesen megakasztja a játékot a hiba, most is konkrétan egy órája próbálom már elindítani, és elkezdeni játszani, de egyszerűen nem szűnik meg a dolog.
A lényeg: időről időre valamiért elkezdenek vibrálni a feliratok. Eltorzulnak, az egész képernyőn, kicsiben-nagyban ide-oda ugrálnak. Azt se tudom egyáltalán hogy írjam be a keresőbe, hogy mi a gond. Láttam fórumokat, ahol Witcheres hibákról és megoldásairól írtak, vagy még inkább kínlódtak, próbálták ki találni, de konkrétan ezt nemigen láttam. Nem is jó még az angoltudásom, szóval a gyorsaság kedvéért google fordítóval nézegettem ezeket. Egyszer találtam egy választ, hogy tessék, itt ez a fájl, cseréld ki a játék mappájában lévővel - de nem működött.
Mi lehet a gond? Ti találkoztatok már ezzel a problémával? Könyörgöm, nincs valami megoldás? Mert mindenképp végigviszem a játékot, de iszonyat idegesítő, hogy akár játék közben is egyszer csak bekattan. Néha megoldást jelent az, hogy olyankor space-szel szöneteltetem, utána pedig alt + tabbal kilépek, és pár perc múlva visszamegyek rá. De sokszor ez sem működik, ugyanúgy vibrál a szöveg. :(
Sajnos nem. Frissítettem a videókártyát, de egy pillanat alatt be is fejezte, és írta, hogy naprakész, szóval lehet, hogy amúgy is magától frissítgette magát, és ez most semmit nem tett hozzá? Nem igazán értek az ilyen számítógépes dolgokhoz.
A játékot egyébként angolul, magyar felirattal játszom. Azon kívül, hogy a nyelvet be lehet állítani, a párbeszédek feliratát ki lehet kapcsolni. De ez sajnos nem segít, mert amikor időnként bejön ez a hiba, akkor a menü, az objektumok fölötti felirat, a párbeszéd, a játék szüneteltetését jelző felirat – mind eltorzul és vibrál. (Van, hogy a menük feliratai is teljesen eltűnnek.)
Azt nem tudom, milyen program zavarhatja a játékot. Sajnos tényleg nem vagyok otthon ezekben a dolgokban. És eddig még nem sok számítógépes játékkal játszottam. Ezt megelőzően a Dragon Age első kettő részével (a harmadikat ez a gép nem vinné el). Annak a 2. részénél is volt olyan, hogy általában a helyszínek betöltésénél leállt a játék, de annál biztos voltam benne, hogy azért, mert gyenge a gépem.
Itt a Witchernél reménykedtem abban, hogy meg lehet oldani a dolgot. Pl. amikor telepítettem, azt írta ki, hogy a rendszer nem felel meg a minimális követelményeknek. Pedig tudtam, hogy de. És rá is találtam a megoldásra, mert nem én voltam az egyedüli, akinél ezt dobta föl. Ott kiderült, hogy a Steamen belül a játék tulajdonságainál az indítási opciókhoz be kellett írni ezt: -dontForceMinReqs
És működött is a dolog. Szóval nagyon reménykedtem benne, hogy ezt a problémát is meg lehet oldani, hogy nem feltétlen azért van, mert gyenge a gépem. :(
A videókártyára ezt írja: Intel(R) HD Graphics
A laptop típusát is keresgettem pár percig, mert nem találtam a Vezérlőpulton belül a Rendszerben, pedig elvileg ott van valahol, de pont azt az adatot nem láttam. Mindegy, a laptop alján szerepelt, hogy: ASUS X55A-SX041D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!