Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mennyi idő mire megtanulom a...

Mennyi idő mire megtanulom a Fridrich metódust? És hogyan?

Figyelt kérdés
Az amatőr módszerrel kibirom rakni már a kockát nagyjából másfel-két perc alatt. Nemrég elhatároztam magam hogy megtanulom Fridrich metódussal kirakni a kockát de már az első két sor kirakása másfél percig tart. Ami alapvetően elegge lassú szerintem legalábbis. Igaz még csak pár napja kezdtem el a dolgot. Ez javulni fog idővel remélem. Viszont az OLL es a PLL megtanulását hogy kéne? Mert van egy pár darab belőle. Előre is köszönöm a válaszokat :).

2017. okt. 18. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez egy nehezen megválaszolható kérdés, mert nincs egy pontos "na, most megtanultam" pillanat. Valaki már akkor azt mondja, hogy megtanulta, amikor még csak a 21 PLL-t ismeri meg kb 15-20 OLL-t. Van, aki meg akkor azt mondja, hogy még nem teljesen tanulta meg, amikor már csak 2 OLL van hátra.

Az F2L-ed először nyilván lassulni fog, mert effektíve újra kell tanulnod, de ha belejössz, akklr sokkal gyorsabb, mert sokkal hatékonybab a módszer (=sokkal kevesebb fordítás kell).

Ha azt vesszük "megtanultam" pillanatnak, amikor mind a 78 alap algoritmust tudod, akkor napi 1 algoritmus megtanulása mellett, némi pihenéssel kb 3 hónap megtanulni. Ha nagyon sietsz, akkor mondjuk 1, de a stabil tudáshoz fog kelleni még legalább plusz 1 hónap. Illetve vitatható, hogy ez azt jelenti-e, hogy tudod a Fridrich módszert, mert az nem csak LL-ből áll. Az F2L sokkal fontosabb, és miután intuití, sose fejezed be a tanulását, mindig vannak újabb, jobb, hatékonyabb trükkök, fingertrickek és algoritmusok.

2017. okt. 19. 10:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Ja, és érdemes először a PLL-lel kezdeni, mert csak 21 algoritmus, és ugyanannyit gyorsítot, mint az 57 OLL megtanulása.

Továbbá kezdd azzal, hogy megtanulod a 2-look-OLL algoritmusokat, és utána ráfekszel a PLL-ek megtanulására

2017. okt. 19. 10:40
 3/3 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépem a válaszokat :). Én is úgy gondoltam napi 1-2 tanulok meg mert az egyszerre nem olyan sok :). Amúgy milyen kockát ajánlnátok? :)
2017. okt. 19. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!