Új generációs konzoloknál hogy működik a letöltőkódos játékok használata?
Eléggé le vagyok maradva a konzolok terén, anno még 2005 környékén vettem egy PS2 Slim-et, és a mai napig használom. Most eljött az idő, hogy váltsak (nem is kicsit jött el), ezért elkezdtem nézelődni, mik a lehetőségek. Hogy Xbox lesz, vagy PS, azt még nem tudom, de nem is ez a kérdés fő tárgya.
Az érdekelne, hogy a legtöbb ajánlat, amivel találkoztam, tartalmaz 1 vagy 2 játékot a konzol mellé. Na most nem lemezt adnak a gépek mellé, hanem letöltőkódot. Ezzel még nem is lenne nagy gond, netkapcsolattal gondolom simán rátölthető a gépre, és mehet a játék. Viszont ha kell a gépen a hely másik játékhoz, ezt letörlöm, akkor onnan ez a játék ugrott? Vagy ha történik valami a géppel, és szerzek egy másikat, akkor is elvesztettem az adott játékot?
Miért nem lemezen adják a játékokat a gépek mellé?
Vagy válasszak olyat ,amihez nem jár játék, és azokat vegyem meg külön?
Nálam 2 kódot adtak hozzá, ami fiókhoz kötött, vagyis ha eladod és kilépsz a fiókból más már nem tudja használni, te viszont a saját fiókodba bejelentkezve a netről bármennyiszer letöltheted.
Így nem gond ha nincs elég hely a gépen, letöltöd, törlöd, majd ha megint játszanál vele, akkor letöltöd megint. A mentéseket tudod felhőbe pakolni, így ezzel sincs gond (csak állítsd be a felhő mentést).
Az összes gépnél felhasználói fiókhoz van kötve a játékgyűjtemény, nem pedig a géphez. Mondjuk eladod a PS4-ed, egy év múlva mégis veszel egy újat, bejelentkezel a régi fiókodba, és ott lesznek a játékaid, csak újra le kell tölteni őket.
Azért nem lemezen adják az ajándék játékot, mert a digitális verzióhoz csak egy kódot kell generálni a cégnek, a lemezt meg a tokot pedig sok-sok pénzért kell legyártani.
Értem. Köszönöm a válaszokat.
És mi a helyzet a külön megvehető játékokkal? Azt is fel kell másolni magára a gépre, úgymond "telepíteni" kell, vagy úgy működnek, mint a régi PS2-esemen, hogy berakom a lemezt, és már indul is?
És még egy kérdés. A legtöbb ilyen csomagban megvehető verzióhoz 3 hónap előfizetést is adnak. Xbox-nál Live-nak, Ps4-nél nem is tudom, minek nevezik. Ez pontosan mire jó?
változó, van ami telepít magának tartalmat, de a legtöbbjénél csak berakod a dvd-t/blurayt és kész.
Viszont a letöltős jobb, mert gyorsabban olvassa be az adatot, a lemeznél meg néha érezheted, ahogy megakad a játék mert nem tudja elég gyorsan beolvasni az adatot.
Úgy tudom kötelező telepíteni minden játékot minden új generációs konzolon (XBO, PS4), tehát nincs olyan, hogy berakod és megy. Ha netre van kötve a gép és lemezes játékot veszel akkor számíthatsz arra, hogy komoly mennyiségű frissítést kell leszedned hozzá akár első nap 10-50GB is lehet!)
A kódos játékok profilhoz vannak kötve, vagyis amelyik profil alá beírod annak fent kell lennie a gépen ahhoz hogy játszani tudjál vele és azzal akárhányszor örökre letölthető. Nem csak azért adják kódosan a játékokat, mert olcsóbb, hanem mindkét gépnek célja, hogy belekényszerítsen az online létbe, a folyamatos netes kapcsolatba. Arról nem is beszélve, hogy nem tudod eladni később így a géphez kapott játékokat. Xbox Oneon automatikus mentés van kb 5-10 percenként felhőtárhelyre ha van netkapcsolatod, PS4en külön be kell állítani. A játékok simán lehetnek 50-100GBok, de mindkét géphez lehet utólag külső HDDt csatlakoztatni ha a gyári lemez kevés.
Ebből látható a profilod felhasználóneve és jelszava a legnagyobb kincs, soha ne add meg senkinek és lehetőleg még akár a telefonszámodat is regisztráld be nehogy ellophassák, mert ha a gép megsemmisül vehetsz másikat és visszatölthetsz mindent, de ha a profilodat lenyúlják akkor ugrottak a játékok meg az egész konzolos karriered.
Az Xbox Live (PSen PS Plus) a konzolok internetes (elsősorban) multiplayer szolgáltatása. Enélkül nem tudsz multizni, illetve PS4en talán van némi engedmény free to play játékokkal kapcsolatban, de rendes játékokban a multihoz kell előfizetés. Előfizetni előre vásárolható kóddal vagy bankkártyával lehet 1-12 hónapra. Az előfizetés mellé kapsz heti kedvezményes vásárlási lehetőséget és pár (általában régi és olcsó) játékot ajándékba. A lényeg a multiplayer azért veszi mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!