Playerunknown's battlegrounds?
Annyi a lényege amit látsz. Egy battle royale műfajú játék, ezek közös jellemzője hogy egy adott területre közel véletlenszerűen elszórják a játékosokat, majd a landolási területen elkezdenek eszközöket gyűjteni a túléléshez (ruha, étel, fegyver, kötszer, akármi), ezek után indul az egymásra vadászás. Hogy elkerülje a rendszer az egymástól való távolodást, bizonyos feltétel szerint a pálya mérete mindig zsugorodik hogy az egyre kevesebb játékos egyre közelebb kerüljön egymáshoz, különben kiesik az adott meccsből. Az utolsó életben maradt nyer és ennyi. Annyit lehet még variálni a játékon hogy nem csak egyéni hanem csapat-alapú.
Az ilyen játékokat már évek óta fejlesztik, mindig akadt 1-2 ami különösebb hype-ot kapott. PUBG esetén szerintem elég nagy a szponzoráció aránya, illetve ma már olyan kritikus tömeget képvisel a Youtube hogy befolyással lehet az eladásokra. Ha minden nagyobb véleményformáló csatorna kap egy kis zsét hogy promózza a játékot, akkor jó pár millió nézőhöz jut el a játék. Nyilván persze jónak-játszhatónak is kell lennie, de ha beindul a hype akkor sokan már csak azért veszik mert, mert most ez az aktuális menő játék.
Aztán ha majd 1-2 év múlva jön egy újabb változat akkor a PUBG is úgy el lesz felejtve mint az elődei amiket fokozatosan elhagytak.
(nem játszok a játékkal, de látom mi megy körülette)
Szerintem az egész már ilyen öngerjesztő folyamat lett. Egyszerűen azzal hogy egyre többen játszanak vele folyamatosan több játékost csalogatnak be, mert mindenhol ezt nyomatják, hogy mennyien tolják.
Én sem értem mit esznek rajta annyira, de hát nem vagyunk egyformák, mondjuk aki akarja játsszon vele, nekem nem fáj.
Hát kedves 4-es válaszoló, igazad lett így 3 év el teltével. :D
Jött egy újabb baromság, s tessék...azaz Fortnite... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!