Texas Hold'em. Kész szett miért nem ér többet?
X-nél van 1010
Y-bál van KJ
Flop: K97
Turn: 2
River: 4
Nem számít, hogy X-nél két pár van a kezében, Y-nak meg csak kiegészül KK?
Miért nem?
°egy pár. (Tizes pár)
(Flop,River,Turn)
- Senkinek nincs két pár a kezében.(nem is lehet)
- A K pár veri a 10-es párt!
Mi a további kérdés?
Zárójelben megjegyezném, hogy olvasgasd legalább a lapok értékét mielőtt pókereznél, ha már a szabályokat nem is.
Nézzük meg:
X:: 10, 10, Király, 9, 7, 2, 4, ebből az 5 legértékesebb: 10-es pár, K, 9, 7.
Y:: K, J, K, 9, 7, 2, 4, ebből az 5 legértékesebb: K pár, J, 9, 7.
A K pár erősebb, mint a 10-es pár? Igen. Akkor Y nyert. Mi a kérdés?
Értem. Csak arra gondoltam...
X-nek van az egyik zsebében egy millió(10) a másik zsebében is egymillió(10)
Y-nek nincs még semmije csak egy lehetősége a K lappal.
Flop szerencsét hoz Y számára, de ez szerintem nem az igazi.
Kézhez kapott pár, három (drill), legyen legyőzhető, nekem ez így igazságos.
K97 2 K
Értelmetlen amit írsz.
7 lapból kell nézni az 5 legerősebbet.
Mi a legerősebb jelenleg? a király pár, hogy ez a pár most flopnál, vagy isteni mázlival river-nél jött össze, senki le nem sz**ja, ezért szerencsejáték.
Ilyen formában maga a kérdésed is értelmetlen, mert kb a szabályokkal se vagy tisztában.
Az a baj, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Valami fantázia játék elképzelt szabályairól. Meg igazságosságról.
Nah már most a te igazságos játékodban lehet,hogy a 10-es pár veri a K-t de a pókerben nem.
Értelek benneteket. Köszönöm a figyelmet.
Mégis azt gondolom, ha van egy pár (77) a kezedben, és a másik illetőnek AK
A39 5 J
Értem én a szabályokat, azt is, hogy szerencsejáték, azt is az összes lapot (hetet) figyelembe kell venni.
Egy párt kaptál a kezedbe. Ez nem számit!
"olvasgasd legalább a lapok értékét mielőtt pókereznél, ha már a szabályokat nem is."
Sajnos sosem olvastam póker könyvet, és sosem pokereztem, nem is tervezem, hogy valaha megtanulom a lapo értékét.
"Értelmetlen amit írsz.
7 lapból kell nézni az 5 legerősebbet. "
Egyébként az ilyen hozzászólás a kedvencem, én is szoktam így válaszolni, amikor nem értem meg a kérdező kérdését.
"Ilyen formában maga a kérdésed is értelmetlen, mert kb a szabályokkal se vagy tisztában."
Azt ilyeneket is imádom "kb a szabályokkal sem vagy tisztában" De jó volna, ha amikor pokerezem mindenki ezt gondolná az asztalnál!
"Az a baj, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Valami fantázia játék elképzelt szabályairól. Meg igazságosságról.
Nah már most a te igazságos játékodban lehet,hogy a 10-es pár veri a K-t de a pókerben nem."
:) Nem fantázia. Nem akarok változtatni a szabályokon, mert igazából nem szeretném, ha a kézhez kapott párnak jelentősége volna, mert akkor az AA ritkán volna überelhető.
Arról van szó, hogy amikor pokerezünk, általában akkor ismerem el a másik játékost, amikor nem szerencséje volt, nem blöffel vitte a kasszát. Persze bele lehet kőtni hogy vajon az egy pár, amit kézhez kapott az illető, nem-e szerencse.
Szóval a társaság "szép lap", "ügyes" , "na most bevittél a zsákutcába"
Ez egy saját élmény volt. Tizes párral játszottam, a másiknál KJ volt. Minden emelését megadtam, nem talált el, sajnos. Őt eltalálta, jött egy király már a flop során. Akkor merengtem el azon, hogy miért nem számít, ha valakinél egy pár van.
A lényeg annyi, hogy csak akkor gratuláltam volna neki, ha drill-je van, nem két vacak párja, ami nem is a kezében volt.
Ennyiről volt, szó. Nem a szabályokról. Igen, az "igazság", az túlzás volt a részemről. Sokszor találkoztam ügyes játékosokkal, sőt korrekt játékosokkal is, aki miután kicsit elbíztam magam néhány éve az AA, és az illetőnél 27 volt
Ez jött le: K47 7 10
Ez szép! Elismertem. Sőt, a játékos azt mondta: bocs.
Pedig nem kellett volna, mert ...de mivel ő tapasztalt játékos volt, nem jellemző rá a nagyképűség.
Az előző írásodból is látszik, hogy nagyon kevés tapasztalatod van. Amatőr módon állsz a dologhoz (ami marhára nem baj). Meglátásom szerint csak micro limites játékokban vettél részt. kezdőkre jellemzően laza a játékstílusod. Ajánlom, hogy próbáld ki, milyen amikor "fáj" a pot mérete, amikor tétje van.
Játszani csak olyan asztaloknál lehet igazán megtanulni ahol bizony komoly potok vannak.
"Minden emelését megadtam" de miért? egy szám párral a kézben? Egy feszes játékos szám párral a kézben már a floppot se nézte volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!