Összedobnátok egy olcsó gépet gépet amin elfut a Sims 4 60 Fps-sel egy jobb grafon? Tényleg csak a sims 4 kell hogy fusson semmi más egy olcsó setup kell
A Sims 4 egy viszonylag jól optimalizált játék, gyenge gépek is futtatni tudják. Az ajánlott gépigény (full HD, ultra, 60 FPS) már nem annyira kedvező. The Sims 4 ajánlott gépigény:
PROCESSZOR: Intel Core i5 vagy jobb, AMD Athlon X4 vagy jobb
MEMÓRIA: 4GB RAM
HDD: Legalább 9 GB szabad hely és további 1 GB mentéseknek
DVD-ROM: csak installáláshoz
VIDEOKÁRTYA: NVIDIA GTX 650 vagy jobb
HANGKÁRTYA: DirectX 9.0c kompatibilis
DIRECTX: DirectX 9.0c kompatibilis
PERIFÉRIA: billentyűzet és egér
Tehát, a személyes ajánlatom:
Processzor: egy Intel Pentium G4560 szerintem elég lesz, az új generációs i5-ök elég drágák ehhez a konfigurációhoz. (24.000)
Memória: Kingston 4GB DDR4 2400MHz memória (11.400)
HDD: igazából egy 10 éves, 70 GB-os merevlemez is elég lenne, de itt egy elég olcsó, teljesen korrekt winchester: Seagate 1TB SATA3 64MB merevlemez (12.700)
Ha lemezes játékot veszel, kelleni fog DVD meghajtó is. Installáláshoz szinte bármelyik jó, itt van egy, megbízható gyártótól: Lite-ON IHAS122-14 fekete DVD író (3.500)
Videókártya: 650-t ma már nem nagyon forgalmaznak. Egy Gigabyte GT730 2GB hasonló tudású, elég lesz. (18.100)
Az alaplapi hangkártya elég.
A videókártya a DirectX 11.2-t is támogatja.
Kell még ház: DeepCool D-Shield fekete számítógép ház, olcsó, de jó. (9.000)
Tápegység: Corsair 430W CX430, ne vegyél zs kategóriás tápot, baj lesz vele. Ez viszonylag jó (16.000).
Alaplap: MSI B250M PRO-VD alaplap (18.300), nem túl drága, olcsóbbat nem nagyon találni, legfeljebb B150-eset, de annak frissíteni kell a BIOS-át, ami plusz költség.
A gyári processzorhűtő szerintem elég lesz, ha nagyon melegszik a proci, lehet érdemes lecserélni jobbra. (5000-ből már elég jót lehet venni)
Ez így, ha minden kell, összesen 112,496 Ft, PCX.hu-s árakkal.
Billentyűzet és egér bármilyen jó, 5000-ért meg tudod venni mindkettőt. Monitor van huszonpár ezerért.
Kevés az infó. Nem írtad le, hogy kellenek-e perifériák (billentyűzet, egér, monitor), megvan-e már valamelyik alkatrész, mennyit szánnál rá körülbelül. Szinte vakon, ennyit tudtam összehozni. Olcsóbban is kijöhetsz, ha használt hardvert veszel, nem tudom azt sem, hogy nálad ez szóba jöhet-e. Processzort féláron is kaphatsz és azok nem szoktak gyakran tönkremenni. 500 GB-os HDD is van pár ezer forintért. A ház lehet kartonból is, oldallap nélkül. Tápot pl. nem érdemes használtan venni.
Ha valamelyik kollégának van jobb ajánlata, nyugodtan javítson ki.
2 aprosag az elozo konfighoz, tapnak corsair cx450m, kb egy az aruk de jelentosen jobb az Mes belseje.
Vganak hasznaltan hd 7850 mar szokott lenni 20ert es ugy 2x jobb a gt szerianal, jobban fut vele a jatek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!